Simon Elo Saarakkalan äkkinäisestä sote-käännöksestä: ”Kokoomuksen edustajista useampi ilmoittanut vastustavansa”

Julkaistu:

Simon Elo vakuuttaa sinisten olevan sote-uudistuksen takana. Vesa-Matti Saarakkala kertoi tänään äänestävänsä valinnanvapautta vastaan. Maria Lohela loikkasi aiemmin Liike Nytiin.
Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo sanoo Sinisen tulevaisuuden seisovan edelleen sote-uudistuksen takana. Sinisten kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Vesa-Matti Saarakkala ilmoitti aiemmin tänään sote-uudistuksen valinnanvapaus-esitystä vastaan. Ex-puhemies Maria Lohela puolestaan loikkasi hiljatain sinisistä Hjallis Harkimon Liike Nytiin ja kertoi samalla äänestävänsä sote-uudistusta vastaan.

Elo korostaa lähettämässään tiedotteessa, että Saarakkalan ratkaisu on henkilökohtainen.

– Olen puhunut Saarakkalan kanssa. Hän kertoi jatkavansa uudistuksen eteenpäinviemistä sosiaali- ja terveysvaliokunnassa. Samassa yhteydessä on syytä muistuttaa, että kokoomuksen kansanedustajista useampi on ilmoittanut vastustavansa koko sote-uudistusta, eivätkä he ole nähneet haasteita vain valinnanvapausmallissa, Elo sanoo.

Sote-palvelut on Elon mukaan saatava leveämmille hartioille ja kustannusten nousupaineita hillittävä. Tästä syystä uudistus on tärkeä saada vietyä maaliin.

– Suomalaisilla on oikeus tasapuolisiin terveyspalveluihin riippumatta asuinpaikasta. Nyt näin ei ole, Elo sanoo tiedotteessa.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta odottaa parhaillaan ministeriöstä askelmerkkejä sille, miten sote-uudistuksen vielä ongelmallisten kohtia tulisi hallituksen mielestä lähestyä.

– Sosiaali- ja terveysministeriön ehdotukset perustuslakivaliokunnan osoittamiin ongelmiin ovat nyt ratkaisevassa roolissa niin sote-uudistukselle kuin sinisten kannalle sen läpiviemiseen. Varsinkin valinnanvapauden kohdalla on haasteita. Katsotaan, mitä ministeriöstä tulee ratkaisuehdotuksina.