Sipilän mukaan tiedustelulakikeskustelun sävyssä ”ollaan rajoilla”

Julkaistu:

Jussi Niinistö sätti aiemmin perustuslakiasiantuntijoita.
Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan tiedustelulakikeskustelun sävyssä ”aletaan olla rajoilla”. Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) jatkoi alkuviikosta perustuslakiasiantuntijoiden kovaa sättimistä.

– Kyllä meillä on nyt äärimmäisen tärkeää, että pidetään ensinnäkin mielessä se, että hallitus nauttii eduskunnan luottamusta, eikä päinvastoin. Hallituksen tehtävänä ei ole ohjata eduskunnan toimintaa tai eduskunnan käyttämiä asiantuntijoita, Sipilä sanoi toimittajille, kun häneltä kysyttiin tiedustelulakien ympärillä käydystä keskustelusta ja puolustusministerin kommenteista.

Sipilä sanoi luottavansa, että eduskunta hoitaa omat asiansa.

– Kun viitataan tähän sote- ja maakuntauudistuksen käsittelyyn, niin eduskunnalla on ollut riittävästi aikaa ja aikaa vielä on. Uskon, että päätöksiä pystytään ihan oikeassa järjestyksessä tekemään, Sipilä sanoi.

Puolustusministeri Niinistö katsoi blogissaan, että niin sanotut ”perustuslakitalebanit” ovat saaneet tiedustelulakien osalta tahtonsa läpi kansanvallasta piittaamatta. Eduskunnan pitää hänestä nyt ryhdistäytyä arvostamaan omaa työtään ja sen kansanvaltaista pohjaa.