Perustuslaki­valiokunnan Matti Torvinen hehkutti puolue­toverinsa kommenttia: ”Jussi Niinistö avasi silmämme”

Julkaistu:

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan Annika Lapintien mukaan sote-lakien käsittelyssä on päästy eteenpäin.
Perustuslakivaliokunta on kiristänyt vauhtiaan sote-lakien käsittelyssä.

Valiokunta kokoontui tiistaina iltakokoukseen ja sote-paketin käsittely jatkui heti keskiviikkoaamuna.

– Kyllä vaan päästiin edistymään, varmaan puuhaa riittää, perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie (vas) kommentoi keskiviikkoaamuna.

Sote-uudistuksen läpimeno tällä vaalikaudella riippuu pitkälti muutosesitysten eli ponsien määrästä. IS:lle on arvioitu, että perustuslakivaliokunnan sote-lausunto sisältäisi ainakin kuusi teknistä pontta.

– Se (ponsien määrä) nähdään, kun lausunto on valmis, Lapintie kuittasi.

Vielä viime viikolla perustuslakivaliokunta kävi sotesta yleiskeskustelua, mutta nyt on päästy asian yksityiskohtaiseen käsittelyyn.

– Se on puurtamista ja pikkuhiljaa eteenpäin menemistä, paperikasat siellä edelleen on pöydällä, kun paperikasat ovat poissa, homma on hoidettu, Maria Guzenina (sd) kommentoi.

Perustuslakivaliokunnasta lausunto etenee sosiaali- ja terveysvaliokuntaan, joka valmistelee mietinnön, jonka pohjalta eduskunnan on tarkoitus äänestää sote-uudistuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä.

Perustuslakivaliokunta käsittelee keskiviikkona myös tiedustelulakeja, jotka palautettiin valiokuntakäsittelyyn professori Martin Scheininin ja professori Juha Lavapuron arvosteltua Twitterissä hallintovaliokunnan mietintöä.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) väitti tiistaina blogissaan, että ”perustuslakitalebanit pyrkivät painostamaan sosiaalisen median välityksellä kansanvaltaisesti valittua eduskuntaa”.

Niinistö otti erikseen esiin Scheininin taustan Suomen kommunistisessa puolueessa ja Turun akateemisessa sosialistiseurassa.

– Jussi Niinistö avasi silmämme, emme tajunneet, että Martin Scheinin on itse asiassa Jaakko Laakson aikakauden tuote. Mielenkiintoista, Matti Torvinen (sin) tokaisi perustuslakivaliokunnan kokoukseeen saapuessaan.

Myös perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on ottanut esiin Scheinin taustan.

Scheinin sanoi Helsingin Sanomille kuuluneensa Suomen kommunistisen puolueen keskuskomiteaan vuoden ajan 1980-luvun alussa ja työskennelleensä SKDL:n eduskuntaryhmän juristina 1980-luvun alkupuoliskon.

Scheininin mukaan arvostelijat pyrkivät henkilökohtaisiin taustoihin vetoamalla ohjaamaan keskustelua pois itse asiasta eli lainvalmistelun ongelmista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt