Oliko Bernerin lähtö yllätys? Näin hänestä puhuttiin puolueen sisällä vielä kuukausi sitten

Julkaistu: , Päivitetty:

Vaikka Anne Berner on useita kertoja ilmoittanut olevansa politiikassa mukana vain yhden vaalikauden, väläytteli keskustan varapuheenjohtaja ministerin nimeä Alden kärkitiimiin liittyvissä spekulaatioissa vielä tammikuussa.
Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) vahvisti tiistai-iltana STT:lle, ettei asetu ehdolle kevään eduskuntavaaleissa.

Lisäksi ruotsalaispankki SEB:n yhtiökokouskutsu paljasti Bernerin olevan ehdolla pankin hallitukseen. Yhtiökokous järjestetään Tukholmassa 26. maaliskuuta, jolloin lopullinen päätös uusista hallitusjäsenistä tehdään.
Lähtöä politiikan parista ei kuitenkaan voi pitää suurena yllätyksenä, koska Berner ilmoitti heti yritysmaailmasta politiikkaan hypättyään, että aikoo istua eduskunnassa vain yhden vaalikauden.

– Tällä työllä on aloituspäivä ja päättymispäivä. Olen yrittäjä, joka hoitaa nyt luottamustehtävää. Haluaisin pystyä palaamaan elinkeinoelämään pystypäin, hän sanoi heinäkuussa 2015 Ylelle.

– Olen aina sanonut olevani yhden kauden käytettävissä. Minulla ei ole koskaan ollut luovuttamisen tai hällä väliä -tunnetta. Se maailma on minulle täysin tuntematon, hän sanoi myös vuonna 2016 Ilta-Sanomien erikoistoimittajan Rita Tainolan haastattelussa.
Tuolloin, reilut kaksi vuotta ennen vaalikauden päättymistä Berner uumoili tekevänsä ministeripestinsä jälkeen jotain yhteiskunnallisesti merkittävää työtä.

Myös heinäkuussa 2017 Helsingin Sanomille antamassaan haastattelussa ministeri sanoi, ettei mielipide politiikasta luopumisesta yhden kauden jälkeen ole muuttunut.

Bernerin jo neljä vuotta sitten antamasta ilmoituksesta ja sen jälkeenkin useissa haastatteluissa kertomastaan päätöksestä huolimatta hänen nimensä nousi vielä tammikuun lopulla esille keskustan eurooppalaisen puolueryhmittymän Alden kärkitiimiin liittyvissä spekulaatioissa.

Keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni sanoi tuolloin STT:lle, että kärkiehdokkaan pitäisi olla tunnettu kasvo Suomessa ja Euroopassa sekä herättää luottamusta.
Hänen mukaansa spekulaatioita oli ollut Bernerin asettumisesta ehdolle. Toisena potentiaalisena nimenä hän piti pitkän linjan keskustavaikuttajaa Mauri Pekkarista.

– Varmaan he kaksi voivat olla sellaisia ihan potentiaalisia, Kulmuni sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt