Niinistö kehottaa eduskuntaa ryhdistäytymään: ”Talebanit ovat saaneet tahtonsa läpi”

Puolustusministeri Jussi Niinistö vihjaa, etteivät perustuslakiasiantuntijat edes halua Suomen ja suomalaisten turvallisuutta edesauttavaa lainsäädäntöä.

19.2.2019 11:06

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) ottaa tuoreessa blogikirjoituksessaan poikkeuksellisen kovasanaisesti kantaa tiedustelulakien uudistukseen.

Niinistön sanat on kohdistettu sekä eduskunnalle että tiedustelulainsäädännön uudistuksesta eduskunnan valiokunnille lausuneille perustuslakiasiantuntijoille.

Blogi on otsikoitu sanoilla ”Eduskunnan on ryhdistäydyttävä”.

– Talebanit ovat saaneet tahtonsa läpi kansanvallasta piittaamatta. Nyt eduskunnan on ryhdistäydyttävä arvostamaan omaa työtään ja sen kansanvaltaista pohjaa. Totalitäärisen neuvostoyhteiskunnan ihailijoiden tviiteillä ei voi jatkossa olla merkitystä demokraattisen Suomen kansanedustuslaitoksessa, Niinistö kirjoittaa.

Ministeri aiheutti jo viime viikolla kohun kutsuessaan perustuslakiasiantuntijoita ”perustuslakitalebaaneiksi”.

Niinistö viittaakin viime viikon tapahtumiin, kun eduskunnan puhemiesneuvosto päätti lähettää siviili- ja sotilastiedustelua koskevat mietinnöt takaisin valmisteluun puolustus- ja hallintovaliokuntaan ja uudestaan lausunnolle perustuslakivaliokuntaan.

Puhemies Paula Risikko (kok) ilmoitti asiasta sen jälkeen, kun pari perustuslakivaliokunnan kuulemaa asiantuntijaa oli epäillyt lakien perustuslain mukaisuutta Twitterissä.

Niinistö muistuttaa, ettei mietintöjen palauttaminen eduskunnan suuresta salista takaisin valiokuntakäsittelyyn ei ole tavallista.

– Tviittien perusteella tehtynä se on ainutlaatuista, Niinistö kirjoittaa.

Niiistön mukaan eduskunta on tehnyt poikkeuksellisen perusteellista työtä tiedustelulakien kanssa, ja lakien etenemistä on seurannut myös kaikista eduskuntapuolueista koostuva parlamentaarinen ryhmä.

Työtä ovat tehneet niin ministeriöiden virkamiehet ja valiokuntien kuulemat laajat asiantuntijajoukot, Niinistö listaa.

– Mutta mikään ei riitä. Perustuslakitalebanit verhoavat omat ideologiset tavoitteensa asiantuntijuuden valekaapuun ja pyrkivät sosiaalisen median välityksellä painostamaan kansanvaltaisesti valittua eduskuntaa, Niinistö kirjoittaa.

– Ja eduskunta taipui huolimatta siitä, että nämä laintulkitsijat olivat olleet jo useaan otteeseen kuultavina eduskunnassa (palkkiona 670 – 1 340 euroa per lausunto), mutta ilmeisesti kaikkea heidän sanomaansa ei otettu sataprosenttisesti huomioon, koska ulkoparlamentaariset keinot piti ottaa käyttöön.

Bloginsa loppupuolella ministeri vihjaa, etteivät asiantuntijat edes tahtoisi ajaa Suomen turvallisuutta.

– Tai sitten he eivät edes halua Suomen ja suomalaisten turvallisuutta edesauttavaa lainsäädäntöä, Niinistö kirjoittaa.

Hän ottaa silmätikukseen erityisesti professori Martin Scheinin.

– Aivan oma lukunsa on perustuslakiasiantuntijana esiintyvä professori Martin Scheinin, entinen Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitean jäsen. Tunnettu myös Turun akateemisesta sosialistiseurasta, jonka ideologiana oli marxismi-leninismi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?