Ulkoministeriö: Soini tapaa Paavin - Politiikka - Ilta-Sanomat

Ulkoministeriö: Soini tapaa Paavin

Ulkoministeri Timo Soini tapaa Italian vierailullaan myös ulkoministerikollegansa.

Soini matkustaa Roomaan ja Vatikaaniin 19.-21. helmikuuta.

18.2.2019 11:14

Ulkoministeri Timo Soini (sin) osallistuu Paavin kansalaisille avoimeen yleisistuntoon, jonka yhteydessä hänellä on mahdollisuus tervehtiä Paavi Fransiskusta, ulkoministeriö tiedottaa.

Soini matkustaa Roomaan ja Vatikaaniin 19.-21. helmikuuta ja tapaa vierailullaan myös ulkoministerikollegansa. Tänä vuonna juhlitaan Suomen ja Italian välisten diplomaattisuhteiden 100. merkkivuotta.

Soini tapaa Italian ulkoministerin Enzo Moavero Milanesin Roomassa.

– Keskustelujen aiheina on kahdenvälisten suhteiden lisäksi ajankohtaiset EU-asiat kuten muuttoliike, monivuotiset rahoituskehykset sekä brexit. Ministerit käsittelevät myös Suomen käynnissä olevia puheenjohtajuuksia Arktisessa neuvostossa ja Euroopan neuvostossa sekä tulevaa EU-puheenjohtajuuskautta, ulkoministeriö tiedottaa.

Lisäksi ministeri Soini tapaa parlamentin edustajainhuoneen ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajan sekä italialaisparlamentaarikkoja.

Vatikaanissa Soini tapaa Pyhän istuimen ulkoministerin Paul Richard Gallagherin. Ulkoministeriön mukaan keskusteluaiheita ovat rauhanvälitys ja muuttoliike.

– Rauhanvälitys on yksi ministeri Soinin painopisteistä ja myös uskonnollisten johtajien rooli dialogien edistämisessä on tärkeää. Ministeri Soini tekee Vatikaanissa myös kohteliaisuuskäynnin valtiosihteeri Pietro Parolinin luona, ulkoministeriön tiedotteessa kerrotaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?