Perustuslaki­valiokunta käsitteli soteuudistusta perjantaina vain vartin – ”Epätoivo kasvaa”

Julkaistu:

Politiikka
Eduskunnan perustuslakivaliokunta ei saanut lausuntoaan sote-uudistuksesta valmiiksi tällä viikolla.
Valiokunta kokoontuu seuraavan kerran tiistaina aamupäivällä, eikä perjantai-iltapäivälle uumoiltua ylimääräistä kokousta päädytty järjestämään.

Koko uudistuksen käsittely on tällä hetkellä jumittunut pahasti perustuslakivaliokuntaan, jonka esityslistaa täyttävät lukuisat muutkin lakiesitykset.

Siitäkin huolimatta, että uudistuksella olisi valtaisa kiire, jos se halutaan läpi ja suuren salin äänestykseen vielä tällä vaalikaudella.

Tänään perjantaina soten käsittelyyn käytettiin yhteensä neljä tuntia kestäneestä kokouksesta vain alle puoli tuntia.

Sinisten kansanedustaja Matti Torvinen purki turhautumistaan tilanteeseen Twitterissä.

– Epätoivo kasvaa. Sote on jäätynyt. Ehdimme käsitellä Sotea 15 minuuttia. Kolme tuntia väännämme konkurssilakia. Lavapuro oli Lavissa vaatinut Konkurssilain palauttamista Peviin. Konkurssipesän vastuun laajentaminen ympäristön korjaamisessa ei käy. Loukkaa omistusoikeutta, Torvinen kirjoitti.STT:n mukaan valiokunnan jäsenet poistuivat kokouksesta tuohtuneen oloisina. Keskustan kansanedustaja Markus Lohi totesi STT:lle, että valiokunnan pitäisi ottaa ripeämpi aikataulu ja istua kokouksissa myös iltaisin.

Tänään valiokunta käsitteli muun muassa hallituksen esitystä konkurssilain muuttamisesta, johon liittyen aikaa veivät myös kuuden henkilön kuulemiset asiasta.

Valiokunta käsitteli esityslistan mukaan tänään myös lakialoitetta kansanedustajain eläkelain muuttamisesta sekä tiedustelulakeja.

Eduskunnan puhemiesneuvosto ehdotti eilen torstaina, että siviili- ja sotilastiedustelulait lähetetään takaisin hallinto- ja puolustusvaliokuntiin. Puhemies Paula Risikon (kok) mukaan perustuslakivaliokunta antaa näille vielä lausunnon lakien perustuslaillisuudesta.
Perustuslakivaliokunta jatkaa työtään ensi tiistaina kello kymmenen.

Juttua täydennetty klo 13:51

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt