Katso kuva: Henriksson yllätti soten kanssa painivan valiokunnan – Torvinen: ”Koittaa lepyttää minua” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Katso kuva: Henriksson yllätti soten kanssa painivan valiokunnan – Torvinen: ”Koittaa lepyttää minua”

Julkaistu: 14.2.2019 9:57, Päivitetty 14.2.2019 10:07

Valiokunta jatkaa tänään sote-lausunnon laatimista. Pöydällä on kuitenkin liuta muitakin läpikäytäviä asioita.

Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson saapui tänään torstaina eduskunnan perustuslakivaliokunnan kokoukseen kantaen kukkurallista tarjotinta täynnä sydämenmuotoisia ystävänpäiväviinereitä.

Henriksson myönsi, että valiokunta tarvitsee juuri nyt erityismäärän energiaa ja hyvää mieltä.

Valiokunta jatkaa tänään sote-lausuntonsa laatimista. Sen pöydällä on kuitenkin myös liuta muita läpikäytäviä asioita, eikä työ lopu tekemällä.

Valiokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie (vas) ei ottanut aamulla kantaa lausunnon valmistumisen aikatauluun tai etenemiseen.

– En tiedä, ihan esityslistan mukaan mennään eteenpäin.

Muun muassa kansalaisaloite lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistusasteikon koventamisesta on saapunut perustuslakivaliokuntaan lausunnon antamista varten.

Tämän lisäksi valiokunta pui tänään torstaina muun muassa kalastuslakia.

Valiokunnan jäsen Matti Torvinen (sin) ei usko sote-lausunnon valmistuvan vielä tänään.

– Ei tällä menolla, että otetaan näitä kalastuslakiasiantuntijoita puhumaan puoleksitoista tunniksi tenolaisten perhokalastajien oikeuksista. Eihän tämä tällä etene, Torvinen tuhahti astuessaan sisään kokoushuoneeseen.

Kansanedustaja Matti Torvinen (sin) ei usko, että sote-lausunto valmistuu vielä tänään.

Hieman aikaisemmin viinereineen kokoukseen saapunut Henriksson huikkasi kuitenkin kollega Torvista ovensuusta sisään maistamaan ystävänpäiväleivoksia.

– Jaha, Henriksson koittaa lepyttää minua, Torvinen totesi.

Perustuslakivaliokunnan ilmapiiristä ja tunnelmasta ei ole kantautunut julkisuuteen samanlaisia tarinoita kuin sosiaali- ja terveysvaliokunnasta, ainakaan toistaiseksi.

Sote-valiokunnassa meno kävi ajoittain niin kiivaaksi, että edustajat poistuivat kokoushuoneesta itkemään ja huuto kantautui käytäville asti.

Vääntöä perustuslakivaliokunnassa kuitenkin käydään, mistä kielii juuri lausunnon valmistumisen venyminen.

Valiokuntaan kuuluva Sdp:n Ilkka Kantola totesi eilen keskiviikkona, että lausunnon tulisi valmistua viimeistään huomenna perjantaina, jotta sote-valiokunnalle ei tulisi liian kiire oman mietintönsä viimeistelyssä.

Päivitys kello 10.07: Juttu laajennettu kauttaaltaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?