Kommentti: Irak-vyyhtikin sen näyttää – Hjallis on joka paikan järjestäjä

Julkaistu:

Kansanedustaja Hjallis Harkimolle outo Irak-vyyhti on ihan arkipäivää, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.
Liikemies on liikemies, vaikka voissa paistaisi. Leopardi ei pääse pilkuistaan, seepra ei viiruistaan ja niin pois päin.

Harry ”Hjallis” Harkimo on liikemiesten liikemies, aina liikkeessä. Helsingin Sanomat kertoi keskiviikkona Harkimon roolista erikoisessa tapauksessa syksyllä 2017. Kansanedustaja Harkimo yritti järjestää toiselle tunnetulle liikemiehelle Peter Fryckmanille ja irakilaiselle kenraalille Saad al-Obaidille pääsyä suomalaispäättäjien puheille.

Kaksikko halusi tehdä ehdotukseen, jolla päästäisiin eroon niistä Suomeen tulleista irakilaispakolaisista, jotka eivät ole saaneet turvapaikkaan. Suunnitelmaan kuului mystisiä yli miljoona euroa kappaleelta maksavia ”turvakontteja” ja tuntematon ruotsalaisfirma, jonka piti toimittaa ne. Suomen valtiolle hanke olisi maksanut vaatimattomat reilut sata miljoonaa euroa. Vastineeksi karkotettujen irakilaisten vastaanottaminen olisi helpottunut.

Kuulostaa aika uhkarohkealta, mutta Putinin kavereiden kanssa bisnekseen tottuneelle Harkimolle varmaan ihan arkipäivää. Ja kuten Harkimo HS:lle sanoi, hän ei tiennyt mistä oli kyse, yritti vain järjestää tapaamisia. Fryckmanin ja kenraalin diileistä ei tullut mitään, joten siltä osin niissä ei ole mitään hämärääkään.

Saunojen ja kabinettien mies

Harkimo jätti jokin aika sitten kokoomuksen perustaakseen suomalaista politiikkaa puhdistamaan Liike Nytin. Liike Nytin nettisivuilla tavoitteeksi ilmoitetaan avata päätöksentekoa ja ”tuoda se kaikkien saataville, pois suljetuista huoneista, kabineteista ja saunoista”.

Harkimoa täytyy kunnioittaa, sillä tuossa lupauksessa pysyminen vaatii häneltä epäinhimillistä itsehillintää. Harkimo on niin kova diilintekijä, että on juontanutkin Suomen Diili-ohjelmaa. Areenaansa hän aikoinaan rakensi saunan, jossa on hyvä tehdä diilejä samalla kun katsoo jääkiekkoa ja nauttii huurteisia.

Kokoomuksessa saatetaan silti olla hyvin tyytyväisiä, että Harkimo päätti jättää puolueen, kävi sen seurauksena sotelle miten vain. Harkimon liikkeissä on niin vaikea pysyä mukana.

Liike Nytin verkkosivulla muuten tulee ensimmäisenä vastaan verkkokauppa. Sieltä ”löydät kaiken huulivoiteesta sateenvarjoihin”. Ehkä kohta myös Liike Nyt -turvakontit. Halvalla lähtee, milli pöytään vaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt