Ville Niinistö eduskunnan taksitilaston kärjessä – Pekka Haavisto: ”Jokainen kansanedustaja vastaa näistä itse” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Ville Niinistö eduskunnan taksitilaston kärjessä – Pekka Haavisto: ”Jokainen kansanedustaja vastaa näistä itse”

Haaviston mukaan vihreissä keskusteltiin taksiajoista viime syksynä Jani Toivolan tapauksen yhteydessä.

Ville Niinistö perusteli Iltalehdelle runsaita taksiajojaan kokouksilla, seminaareilla, mediaesiintymisillä, yleisötapahtumilla ja edustustilaisuuksilla, joihin hän kulkee päivittäin. Pekka Haavisto ei katso tarpeelliseksi käydä ajoista keskustelua Niinistön kanssa.

7.2.2019 18:46

Vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö on Iltalehden selvityksen mukaan eduskunnan ahkerin taksinkäyttäjä – Niinistö on ajanut tällä vaalikaudella veronmaksajien piikkiin IL:n selvityksen mukaan 1215 kertaa.

Lyhyin Niinistön taksiajoista oli selvityksen mukaan 24. helmikuuta kello 16.50 kuitattu 700 metrin matka.

Kakkosena ajojen määrässä on selvityksen mukaan vihreiden kansanedustaja Jani Toivola, joka on ajanut veronmaksajien piikkiin tällä vaalikaudella 1087 kertaa. IL uutisoi Toivolan taksiajoista viime syksynä.

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto kertoo IS:lle, että kansanedustajien taksiajoista ei ole käyty tällä kertaa erillistä pelisääntökeskustelua.

– Jokainen kansanedustaja vastaa näistä itse, näitä ei puolue päätä eikä ratkaise, tietysti ollaan vihreissä kehotettu olemaan tarkkana siinä, että ajot ovat asiallisia, Haavisto kommentoi ennen vihreiden ryhmäkokousta.

Haaviston mukaan taksiasiaa käsiteltiin vihreiden sisällä viime syksynä Toivolan ajojen noustua julkisuuteen.

– Tulevan vaalikauden alussa taas kiinnitämme huomiota, että nämä on hyvä pitää järjestyksessä.

Vihreät profiloituu ympäristö- ja ilmastopuolueena. Liittyykö runsaisiin taksiajoihin periaatteellista ongelmaa?

– No joo, sitten tulee tämä, että osa käyttää taksia ja osa liikkuu omalla autolla, mutta sellaisen edustajan kohdalla, jolle tulee paljon kutsuja, mukaan lukien itselleni, se on ikuista tasapainoilua, Haavisto kommentoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?