Pohjolan demarijohtajat ja ay-pamput Helsingissä: Skinnari ja Rönnholm paikkasivat Rinnettä – tähtivieras tuli Hollannista

rac

Julkaistu:

Puheenjohtaja Rinteen poissaolosta puhuttiin vain demarikokouksen avauspuheessa.
Pohjoismaisten työväenpuolueiden ja ammattiliittojen keskusjärjestöjen johtajat ovat koolla SAMAK:n vuosikokouksessa Helsingissä.
  • Yllä olevalla videolla Ruotsin demareiden puheenjohtaja Stefan Löfven ja Paavo Lipponen kertovat tunnelmistaan ennen kevään vaaleja.
Yksi on poissa, Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne. Sairauslomalla olevan Rinteen puolesta isännän tehtäviä hoitivat kolmas varapuheenjohtaja Ville Skinnari (sd) ja puoluesihteeri Antton Rönnholm (sd).

Rinteen poissaolo tuli esiin virallisessa osuudessa vain Skinnarin avauspuheenvuorossa. Puheessaan Skinnari muisti niin Rinnettä kuin Maarit Feldt-Rantaa.

– Saimme viime viikolla huonoja uutisia. Puheenjohtaja Rinne on sairaana, hän tulee töihin maaliskuussa.

– Keskiviikkona kuulimme vielä huonompia uutisia. Maarit Feldt-Ranta on sairastunut uudelleen. Maarit on ajatuksissamme ja lähetän hänelle lämpimiä terveisiä, Skinnari sanoi avaussanoissaan.

Kansanedustaja, toinen varapuheenjohtaja Feldt-Ranta kertoi torstaina, että hän on sairastunut uudelleen mahasyöpään.

Puheenjohtaja Rinne sairastui joululomallaan Espanjassa keuhkokuumeeseen, ja sai sikäläisestä sairaalasta sairaalabakteerin.

Suomessa Rinteelle jouduttiin tekemään sepelvaltimon pallolaajennus.

Sdp:n kolmas varapuheenjohtaja Skinnari sai puoluetovereidensa sairastumisten takia vetovastuun SAMAK:n vuosikokouksessa.

– Se ei tunnu kovin hyvältä. Olen varakapteenin roolissa, ja kapteeni on nyt pois pelistä vähän aikaa. Silloin varakapteeni hoitaa hommia, ja teen sen niin hyvin kuin pystyn, Skinnari totesi IS:lle.


Puheenjohtaja Rinne on sairauslomalla maaliskuun alkuun asti.

Siihen asti Rinteen puheenjohtajatehtäviä hoitavat Skinnari ja ensimmäinen varapuheenjohtaja Sanna Marin.

Eduskuntavaalit pidetään huhtikuun 14.päivä.

Pohjolan demarit ja ay-johtajat eivät virallisissa puheissaan ja paneelikeskusteluissaan lausuneet mitään Suomen demarien tilanteesta.


Pohjolan demarit valoivat kokouksessaan uskoa siihen, että tänä vuonna Pohjoismaihin saadaan kaksi uutta sosialidemokraattista pääministeriä, Suomen Antti Rinne ja Tanskan Mette Frederiksen, ja että sosialistit menestyvät hyvin kevään EU-vaaleissa.

Ruotsissa sosialidemokraattien Stefan Löfven onnistui pitkien ja hankalien hallitusneuvottelujen jälkeen jatkamaan pääministerinä.

Pohjolan demarijohtajilla ei ollut juuri aikaa kokoustensa ja tapaamistensa välillä vastailla toimittajien kysymyksiin.

Puoluejohtajat Löfven, Frederiksen, Norjan Jonas Gahr Store, Islannin Logi Einarsson, Rinnettä tuurannut Rönnholm sekä kokouksen tähtivieras Frans Timmermans antoivat vain lyhyet lausunnot tunnin keskustelutilaisuutensa jälkeen.


Timmermans on Hollannin EU-komissaari ja sosialistien kärkiehdokas EU-komission seuraavaksi puheenjohtajaksi Jean-Claude Junckerin jälkeen.

– Olen iloinen, kun seison tässä näiden johtajien vieressä. Meillä oli vaalit Ruotsissa, vaalit on tulossa Suomessa ja Tanskassa, ja meillä on tulossa keväällä EU-vaalit, ja meillä on erinomainen kärkiehdokas Timmermans, Löfven kommentoi kokousta.

– Olemme iloisia sosiaalidemokraattien menestyksestä Ruotsissa. Meillä on ollut hedelmällisiä keskusteluja epätasa-arvosta, epävarmuudesta. Tärkein asia meille on alleviivata, että olot olisivat vakaat niin kotimaissamme kuin Euroopassa, Frederiksen sanoi.

– Pohjoismaiset sosialidemokraatit ovat luoneet hyvinvointivaltion ja muuttaneet sen sopimaan tulevaisuuteen. Meillä on kohta sosialidemokraattinen pääministeri Tanskassa ja Antti on kohta pääministeri Suomessa, Timmermans lausui.

SAMAK on sosiaalidemokraattisten puolueiden ja ammattiliittojen keskusjärjestöjen pohjoismainen yhteistyökomitea.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt