Maailman johtajat parkkeerasivat yksityiskoneet riviin – presidentti Niinistö näpäytti ilmastoteoista Twitterissä - Politiikka - Ilta-Sanomat

Maailman johtajat parkkeerasivat yksityiskoneet riviin – presidentti Niinistö näpäytti ilmastoteoista Twitterissä

Guardian-lehden mukaan Davosin lähellä sijaitsevilla lentokentillä on pyörinyt tämän viikon aikana peräti 1500 yksityiskonetta.

Julkaistu: 26.1.2019 12:07

Presidentti Niinistö kommentoi maailmalle levinnyttä kuvaa johtajien yksityiskoneista.

Maailman huippujohtajat ovat kokoontuneet tällä viikolla Sveitsin Davosissa järjestettävään maailman talousfoorumiin. Paikalla on poliitikkoja ja liike-elämän vaikuttajia ympäri maailmaa.

Davosissa on keskusteltu esimerkiksi ilmastonmuutoksesta. Samaan aikaan sosiaalisessa mediassa on levinnyt kuvia Sveitsin armeijan tukikohdan lentokentältä, jonne on parkkeerattu riviin suuri määrä yksityiskoneita, joilla mahtimiehet ovat lentäneet paikalle.

Rivistä puuttuu Yhdysvaltain presidenttiä kuljettava Boeing 747 -koneen erikoismalli, joka tunnetaan paremmin sen kutsunimellä Air Force One. Presidentti Donald Trump peruutti osallistumisensa Davosin huippukokoukseen Yhdysvaltain hallinnon sulkemisen vuoksi.

Brittiläisen Guardian-lehden mukaan Davosin lähellä sijaitsevilla lentokentillä on pyörinyt tämän viikon aikana peräti 1 500 yksityiskonetta.

Asian on huomioinut myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Presidentti jakoi Twitterissä linkin Guardianin juttuun, ja kommentoi sitä englanninkielisellä lyhyellä ja ytimekkäällä viestillä.

– Sanat ja teot? Niinistön viesti kuuluu suomeksi käännettynä.

Korjattu klo 12.59: Davosissa ei ole lentokenttää. Kuvat ovat Sveitsin armeijan tukikohdasta, joka sijaitsee lähellä Davosia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?