Maarit Feldt-Ranta luopuu eduskuntavaalien ehdokkuudestaan – syöpä uusiutui - Politiikka - Ilta-Sanomat

Maarit Feldt-Ranta luopuu eduskuntavaalien ehdokkuudestaan – syöpä uusiutui

Julkaistu: 24.1.2019 14:26

Kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta (sd) kertoo jäävänsä sairaslomalle kansanedustajan tehtävästään.

Sdp:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta kertoo luopuvansa eduskuntavaalien ehdokkuudestaan.

Feldt-Ranta kertoo syyksi uusiutuneen syövän.

Feldt-Ranta sairastui syöpään ensimmäisen kerran vuonna 2009. Leikkauksen ja hoitojen jälkeen syöpä näytti jo parantuneen. Neljän terveen vuoden jälkeen syöpä uusiutui ensimmäisen kerran marraskuussa 2013.

Nyt Feldt-Rannalla on jälleen huonoja uutisia.

”Huonoja uutisia on aina vaikea kohdata ja kertoa, mutta nekin kuuluvat elämään. Omalta kohdaltani ikävä uutinen on, että mahasyöpäni on uusiutunut. Siksi jään sairaslomalle kansanedustajan tehtävästäni, enkä enää pysty olemaan ehdolla kevään eduskuntavaaleissa.

Olen aiemmin saanut uskomattoman paljon tukea ja myötätuntoa kamppaillessani syövän kanssa. Olen halunnut kertoa näistä asioista myös julkisesti, jotta oma esimerkkini antaisi lohtua ja toivoa muille samaan tilanteeseen joutuville. Kiitän teitä kaikkia kaikesta myötäelämisestä. Tänäänkin toivon, ettei tilannettani surkuteltaisi; olen elänyt huikean hienon elämän, joka edelleen jatkuu. Mottoni on ollut ”jonain päivänä kuolen, mutta kaikkina muina päivinä elän” ja näin todella olen tehnyt ja aion tehdä jatkossakin.

Vuonna 2009 tapahtuneen sairastumiseni jälkeenkin on tapahtunut todella paljon sellaista, mistä tunnen valtavaa kiitollisuutta. Olen saanut paljon luottamusta ihmisiltä, hienoja vaikutusmahdollisuuksia omien ihanteideni toteuttamiseksi ja paremman, oikeudenmukaisemman maailman rakentamiseksi. Ihanat lapseni ovat näiden kymmenen vuoden aikana kasvaneet itsenäisiksi aikuisiksi. Olen saanut kokea isoäitiyden onnen ja ihmeen. Ja olen saanut tavata ja elää rakkaan Vesani kanssa ihania aikoja, kokea uudelleen kihlauksen onnen ja rakkauden.

Nämä eivät ole jäähyväiset, vaan viesti siitä, että siirryn nyt uuteen, yksityisempään ja rauhallisempaan elämänvaiheeseen. Jos mietit, onko jotain mitä voit tehdä hyväkseni - pidä huolta läheisistäsi ja nauti jokaisesta päivästä, minkä elämä eteen tuo. Muista rakentaa onnea ja oikeudenmukaisuutta myös yhteiskunnassa. Elämälle kiitos. ❤️.

Feldt-Ranta kertoi asiasta Facebook-sivuillaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?