Politiikka

Kansan­edustaja Jani Mäkelä sai eduskuntaan kuvottavan paketin – ”Jotain kummallista on yhteis­kunnassa menossa”

Julkaistu:

Ulostepostia saanut Jani Mäkelä ei noudattanut lähettäjän toivetta.
Lappeenrantalainen perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä kertoo Etelä-Saimaassa saaneensa eduskuntaan paketissa postia, joka sisälsi ulostetta. Paketti oli mennyt turvatarkastukseen.

– Mitään dramaattista tähän ei liittynyt eikä saatekirje sisältänyt mitään konkreettista uhkausta, vaan siinä kehotettiin haistamaan sisältöä. En noudattanut neuvoa, lappeenrantalainen perussuomalaisten kansanedustaja Mäkelä kertoo Ilta-Sanomille.

Onko suomalaisessa poliittisessa kulttuurissa jotain pahasti vialla, kun toimitaan tällä tavoin?

– Jotain kummallista on yhteiskunnan ilmiöissä menossa. Eri mieltä olemista ei osata perustella sanoin, vaan väitetään vain että toisella on väärä mielipide. Sitten turvaudutaan jopa tällaisiin mielenilmaisuihin.

– Ikään kuin ei annettaisi oikeutta olla jotain mieltä, vaan olet huono ihminen jos ajattelet ”väärin”. Leimakirves heiluu helposti, sitä sanotaan vaikka, että olet äärioikeistolainen, venäläismielinen tai kiihkouskovainen, kun tuot esille käsityksiä, jotka olivat täysin valtavirtaisia vielä vuosikymmen–pari sitten, hän sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Poliitikon täytyy tottua monenlaiseen kritiikkiin. Oliko tämä lähetys kuitenkin jo liikaa? Oletko ehdolla seuraavissa vaaleissa?

– Kaikenlaista palautetta on tullut. Tässä lähetyksessähän ei kerrottu varsinaisesti, mihin tämä liittyy. Olen ehdolla vaaleissa, Mäkelä sanoo.

Kansanedustajien saama ikävä posti nousee yllättävän usein esiin. Eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola arvioi Ilta-Sanomissa syyskuussa 2017, että Suomeen on tullut kauna, katkeruus ja kummallinen viha.

Asia nousi esiin vuonna 2017, kun kansanedustajia ja heidän perheitään oli uhkailtu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt