Politiikka

Sdp:n Rönnholm Antti Rinteen pitkittyneestä sairastelusta: ”Kaikki usko siihen, että hän tulee takaisin”

Julkaistu:

Sdp:n puoluesihteeri Antton Rönnholm ei suostu spekuloimaan sillä, mitä tapahtuu jos Antti Rinteen sairasloma pitenee entisestään.
Sdp:n puoluesihteeri Antton Rönnholm kertoo olevansa tyytyväinen siihen, että puolueen johtojärjestelyt saatiin järjestykseen.

Sdp on päättänyt tänään, että sairauslomalla olevaa puheenjohtaja Antti Rinnettä sijaistavat varapuheenjohtajat valintajärjestyksessä. Heistä ensimmäinen varapuheenjohtaja on Sanna Marin, joka näin ollen pääsääntöisesti hoitaa Rinteen tuurauksen.

Marin kertoi eilen IS:lle, että kaikkiin tiedossa oleviin tilaisuuksiin järjestetään edustaja puoluejohdosta. Rinteen sairausloma kestää helmikuun loppuun saakka.

– Jos Sanna ei joka paikkaan pääse, niin meillä on sitten varajärjestelyt. Siksi meillä on laaja kärki, Rönnholm sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ilmoittamalla nopeasti Rinteen sijaisen sdp yrittää välttää vihreiden tilanteen, jossa puheenjohtajan sairasloman pitkittyessä puolueen tilanne sekavoitui selkeän keulakuvan puuttuessa.

– Ihan kalenterisyistä ei voi luvata samaa ihmistä kaikkiin tapahtumiin. Sen vuoksi joudutaan varmaan jonkin verran jakamaan tätä. Se on mielestäni ihan normaalia ja luonnollista, hän lisää.


Vaaleihin on nyt tosin aikaa enää kolme kuukautta. Viimeisten kannatusmittausten mukaan ensimmäisellä sijalla olevan sdp:n ja toista sijaa pitävän kokoomuksen ero on hieman kaventunut.

Rönnholm ei usko Rinteen sairasloman vaikuttavan puolueen kannatukseen.

– Gallupit sahaa, ne ovat sahanneet koko viime vuoden.
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) sairastui edellisten vaalien alla keuhkoveritulppaan kesällä 2013 ja uudelleen tammikuussa 2014 eurovaalien alla. Keskusta oli ennen Sipilän sairauden uusiutumista gallupien kärjessä.

Keskustan konkariedustaja Seppo Kääriäinen näki alamäen kuitenkin alkaneen Sipilän sairastumisesta. Hänestä tuntui, että sairastuminen heikensi myös Juhan ja puolueen uskottavuutta. Kääriäinen kommentoi Sipilän sairastumista Risto Uimosen Sipilästä kertovassa kirjassa.

Rönnholmin mukaan Rinteen sairasloma ei kuitenkaan ole puolueelle uskottavuusongelma.

– Näitä välillä sattuu itse kullekin. Tärkeintä on, että Rinne on saanut nyt asianmukaista hoitoa ja päässyt toipumaan. Meillä on kaikki usko ja näkemys siihen, että hän tulee takaisin helmikuun lopussa ja siitä sitten lähdetään ja hän pääsee osallistumaan vaalipaneeleihin.

Jos ei palaa, meneekö puheenjohtaja tai ainakin pääministeriehdokas vaihtoon?

– En lähde tällaisia nyt spekuloimaan, kun meillä on puheenjohtaja joka on ihan hyvissä voimissa puhelimen päässä tuolla, vaikka ei pääse vaalikentille. Nyt pitää mielestäni antaa ihmisille toipumisrauha.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt