Rinteen luona sairaalassa käynyt puoluesihteeri: ”Hän oli huumorintajuinen ja Heta on ollut oikea supernainen”

Julkaistu:

Puoluesihteeri Anton Rönnholmin mukaan pallolaajennukseen joutunut Antti Rinne ehtii vielä hyvin vaalikentille. – Totta kai tämä on ollut todella pysäyttävä juttu.
Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne oli tänään hyvällä tuulella ja jopa humoristinen, kun puoluesihteeri Anton Rönnholm kävi tapaamassa häntä sairaalassa.

– Hän oli huumorintajuinen, mutta totta kai se on... Olen miettinyt Hetan osalta, että kyllä he ovat oikeasti tosi vaikeassa tilanteessa olleet. Siinä on oikea supernainen, kun hän itsekin on ollut kipeänä.

Rinne ja hänen puolisonsa Heta Ravolainen-Rinne joutuivat jouluna Espanjassa sairaalahoitoon keuhkokuumeen vuoksi. Suomessa Rinteeltä löydettiin sepelvaltimon tukos ja hänelle tehtiin pallolaajennus. Lisäksi hän sai espanjalaissairaalasta sairaalabakteerin.
– Olen todella huojentunut siitä, että nyt on selvyys tilanteesta, hän saa hyvää hoitoa ja kaikki on Suomessa kondiksessa. Toipuminen on nyt käynnissä, mutta se ei ole niin nopeaa kuin aiemmin ajateltiin, Rönnholm sanoo.

Rönnholmin mukaan Rinteen tilanne selvisi puolueelle kaikilta osin tänään.

– Olen ollut hänen kanssaan yhteydessä ja viime viikolla siellä on näitä selvitetty. Minä kun en ole mikään lääketieteen asiantuntija, meillä on siihen onneksi muita ihmisiä eli hoitohenkilökuntaa. Annan terveyteen liittyvät asiat Antille itselleen kommentoitavaksi.

Sdp on puheenjohtajan pitkittyneen sairausloman vuoksi ajautumassa varsin vaikeaan paikkaan keskellä vaalikamppailua. Tilanne muistuttaa joiltain osin vihreiden syksyistä tilannetta, koska puheenjohtajan sairausloma vain pitkittyy. Vaaleihin on nyt tosin aikaa enää kolme kuukautta.
Rinteen sairausloman oletetaan päättyvän helmikuun lopussa. Jos toipuminen etenee suunnitellusti, hänelle jää aikaa kampanjointiin ja vaalitentteihin puolitoista kuukautta. Rönnholmin mukaan Rinne ehtii vaalikentille vielä aivan hyvin.

– Totta kai tämä on ollut todella pysäyttävä juttu. Vaalikampanjan tekemistä jatketaan tästä samalla joukkueella eteenpäin. Antilla on vahva tahto tulla takaisin, kunhan lääkäri vaan antaa luvan siihen, että hän saa tuolla kampanjoida ja heilua. On kuitenkin tärkeää, että hänet hoidetaan kerralla kunnolla kuntoon, eikä hän heikennä omaa kuntoaan liiallisella reuhtomisella. Vaaleihin on vielä aikaa. Varsinaiset vaalipaneelit alkavat vasta maaliskuussa.

Te katsotte puolueessa, että puolitoista kuukautta riittää Rinteen vetämälle vaalikampanjalle?

– Kyllähän hän nyt tälläkin aikaa osallistuu olemalla hengessä mukana. Vaalien dynamiikka toimiin niin, että silloin maaliskuussa ne alkavat todenteolla kansalaisia kiinnostaa.

Rönnholm kommentoi Rinteen tilannetta aiemmin tänään Facebookissa seuraavasti:

– Antilla ollut aikamoinen joulu ja vuodenvaihde. Olen tässä tavannut häntä ja tästä vakavasta tilanteesta selvittyään hän toipuu hyvää vauhtia. Hetan tuki on ollut ensiarvoisen tärkeää, vaikka on hän itsekin sairastanut. Terveyden merkitys on meille kaikille todella suuri ja olen kiitollinen suomalaisen terveydenhuollon ammattilaisten hyvästä työstä. Meillä mahtava joukkue ja odotamme kaikki Antin tervehtymistä ja paluuta!