Maria Lohela loikkaa Harkimon liikkeeseen – yksi syistä hallituksen sote-uudistus - Politiikka - Ilta-Sanomat

Maria Lohela loikkaa Harkimon liikkeeseen – yksi syistä hallituksen sote-uudistus

Maria Lohela siirtyy Hjallis Harkimon yhden miehen eduskuntaryhmään, mutta ei aio olla ehdolla kevään vaaleissa. Loikka kaventaa entisestään hallituksen rivejä sote-uudistuksen takana.

21.1.2019 13:19

Sinisten kansanedustaja, entinen eduskunnan puhemies Maria Lohela loikkaa Hjallis Harkimon Liike Nyt -nimeä kantavaan liikkeeseen. Lohelasta tulee Harkimon yhden miehen eduskuntaryhmän jäsen loppuvaalikaudeksi. Lohela kertoi tiedotustilaisuudessa kiinnostuneensa Liike Nytistä heti Harkimon kerrottua sen perustamisesta.

Yksi Lohela loikkaamisen taustalla olevia syitä on hallituksen sote-uudistus. Hän sanoi, ettei ole lainkaan varma siitä, että hallituksen uudistuksella tavoitellaan kansalaisten parasta., Niiden sijasta uudistusta saatetaan Lohelan mukaan tehdä markkinavoimia varten.

– Hyvällä omalla tunnolla en voi näitä asioita tukea, Lohela sanoi.

Lohela loikkaa nyt jo toista kertaa. Ensimmäisen kerran perussuomalaisista sinisiin ja nyt Liike Nytiin. Lohela ei pitänyt sitä suurena ongelmana, koska hän ei aio olla ehdolla eduskunta- tai eurovaaleissa. Aiemmin tehty päätös vaalien väliin jättämisestä siis pitää.

Lohelan siirtyminen Harkimon eduskuntaryhmään vahvan sote-kritiikin saattamana on uusi takaisku hallituksen mahdollisuuksille saada sote-uudistus eduskunnasta läpi.

Lohela sanoi, ettei hän aio äänestää hallituksen sote-uudistuksen puolesta. Hän kertoi omasta ratkaisustaan ennen tiedotustilaisuutta tänään sinisten johdolle.

– Kyllä sieltä reaktio tuli, Lohela sanoi.

Liike Nyt esitteli tiedotustilaisuudessa myös uusia eduskuntavaaliehdokkaitaan. Ehdokkaita on nyt saatu kerättyä 70–80. Liike Nytin ehdokkaat saavat olla liikkeen sääntöjen mukaan kansanedustajina vain kaksi vaalikautta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?