Politiikka

Antti Rinteen terveys arvioitua heikompi – sai sepelvaltimoon tukoksen ja sairaalabakteerin

Julkaistu:

Sdp:n puheenjohtaja kertoo Facebookissa, että hänellä on ollut sepelvaltimon tukos ja sairaalabakteeri.
Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoo Facebookissa, että hänellä on ollut sepelvaltimon tukos ja sairaalabakteeri.

Rinne kertoo maanantaina julkaisemassaan julkisessa Facebook-päivityksessä saaneensa hyvää hoitoa Suomeen paluunsa jälkeen ja toipumisensa etenevän hyvin. Hän kertoo kuitenkin toipilasaikansa kestävän pidempään kuin ensin arvioitiin.

Rinne sanoo, että syy pitkittyneeseen sairastamiseen selvisi vasta Suomessa. Rinteen mukaan hänen Espanjassa keuhkokuumeeseen hoitoa saadessaan sairaalassa ei jostain syystä tehty kaikkia suunniteltuja toimenpiteitä.
– Olen monesti lehdistä lukenut vääränlaisesta hoidosta ja vääristä diagnooseista, ja tuntenut sympatiaa niistä kertoneita ihmisiä kohtaan ja miettinyt, miten vakava sellainen tilanne on. Nyt tiedän omasta kokemuksestani, mitä puutteellinen diagnoosi tarkoittaa. Vasta Suomessa sairaalahoidossa nimittäin selvisi, että Espanjassa oli jätetty tekemättä suomalaisten lääkärien järkevänä pitämä varjoainekuvaus. Vakavan keuhkokuumeen ohella minulle oli puhjennut samaan aikaan myös toinen terveysongelma, sepelvaltimon tukos – monelle suomalaiselle tuttu vaiva.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Rinne kertoo päivityksessä, että Suomessa tehtyjen tutkimusten perusteella hoitohenkilökunta suoritti sepelvaltimon pallolaajennuksen, joka hänen mukaansa olisi pitänyt suorittaa jo Espanjassa.

– Operaatio sujui normaalisti ja vointini on nyt selvästi parempi. Suomalaisen hoitohenkilökunnan arvion mukaan olisin mahdollisesti jo takaisin töissä, jos operaatio olisi tehty heti jouduttuani sairaalahoitoon Espanjassa. Mutta puutteellinen diagnoosi ja vääränlainen hoito eivät olleet ainoat ikävät yllätykset. Kaiken muun lisäksi sain tietää, että olin saanut Espanjassa myös sairaalabakteerin.
Rinne lisää, että SDP:n puoluejohto tekee hänen pyynnöstään lähipäivinä päätökset siitä, miten sijaisjärjestelyt tullaan hoitamaan hänen sairauslomansa aikana.

– Vaikka paluu töihin ja vaalikentille nyt viivästyykin, se on jälleen yhden päivän lähempänä. Uusimman lääkäriarvion mukaan sairauslomani päättyy helmikuun loppupuolella, Rinne kirjoittaa.

Rinne joutui lomamatkalla Espanjassa sairaalahoitoon vakavan keuhkokuumeen vuoksi. Myös Rinteen vaimo Heta Ravolainen-Rinne oli sairaalahoidossa hengitystieinfektion takia. Rinteen ja Ravolainen-Rinteen loma alkoi joulun jälkeen. Sairaalaan he joutuivat uudenvuoden tienoilla.

Suomeen paluun jälkeen Rinne joutui jäämään sairaalahoitoon keuhkokuumeen vuoksi.

Aiemmin Rinteen on ilmoitettu olevan sairauslomalla tammikuun loppuun asti.

Juttua täydennetty 21.1.2019 klo 13.11.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt