Kataisen perheessä politiikkaa tekee nyt Mervi: ”Nimestä on sekä hyötyä että haittaa” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Kataisen perheessä politiikkaa tekee nyt Mervi: ”Nimestä on sekä hyötyä että haittaa”

Jyrki Katainen jakaa vaimonsa vaaliesitteitä ja pohtii tulevaisuuttaan.

Jyrki Katainen nautti kokoomuksen risteilyllä Mervi-vaimonsa rinnalla vapaammasta roolistaan – Katainen on ollut kaikilla aiemmilla risteilyillä joko puolueen puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja.

20.1.2019 12:59

Euroopan komission varapuheenjohtaja, ex-pääministeri Jyrki Katainen jumitti lauantai-iltana Länsisatamassa samassa jonossa kuin muutkin kokoomuksen vaaliristeilylle lähtijät.

Tilanteessa oli jotakin perisuomalaista: EU-herra oli samalla viivalla rivikokoomusväen kanssa.

Katainen edusti risteilyllä vaimonsa Mervi Kataisen rinnalla. Mervi Katainen pyrkii keväällä eduskuntaan Uudenmaan vaalipiiristä – kokoomuksen listoilta tietenkin.

– Tuotan itse omat sisältöni ja saatan luetuttaa niitä Jyrkillä yhtä lailla kuten monilla muillakin tiimiläisilläni, Mervi Katainen kertoi IS:lle.

– Me ollaan sparrailtu toisiamme aina, Mervi on kehittänyt ajatustani ja olen antanut joitakin näkökulmia, Jyrki Katainen säesti.

Näkökulmien lisäksi Jyrki Katainen jakaa vaaliesitteitä: Mervi Katainen jakoi kuutisen tuhatta esitettä Jyrki Kataisen ollessa ehdokkaana Uudellamaalla, ja nyt ”oletusarvona” on Jyrki tekee saman.

Mervi Katainen myöntää, että hänelle on ollut nimestä sekä ”hyötyä että haittaa”.

– Nimellä on omat vaikutuksensa, mutta luotan siihen, että ihmiset tutustuvat ehdokkaaseen itseensä.

Jyrki Katainen on astumassa urallaan uuteen vaiheeseen. Kausi komissiossa päättyy syksyllä ja uusi työ on yhä haussa.

– Omista töistäni en tiedä vielä yhtään mitään, toivoisi, että voisi jollakin tavalla mielekkäästi käyttää kansainvälisiä suhteita ja osaamista jonkun suomalaisen hyväksi, työt voivat olla osittain ulkomailla ja osittain Suomessa. Meidän kotipesä tulee olemaan Suomessa, Katainen totesi.

Kataista on istutettu eduskunnan alaisen Sitran yliasiamieheksi, mutta Katainen ei ole halunnut Sitra-spekulaatioita kommentoida.

– Politiikkaa viittaavaa se (uusi työ) ei ole ollenkaan. Aika aikaansa kutakin. Se, että on saanut olla kymmenen vuotta kokoomuksen puheenjohtaja ja seitsemän vuotta Suomen hallituksessa on ollut unelmatyötä kaikista vaikeista tilanteista huolimatta. Nyt vaan haluan aidosti kokeilla jotakin muuta, Katainen pohdiskeli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?