Timo Soinilta voimakasta kritiikkiä perussuomalaisille: ”Puolueessa on siirrytty puupyssymiesten aikaan” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Timo Soinilta voimakasta kritiikkiä perus­suomalaisille: ”Puolueessa on siirrytty puupyssy­miesten aikaan”

Ulkoministeri kritisoi ”plokissaan” kovin sanoin entistä puoluettaan.

19.1.2019 20:55

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) vetosi tänään Ylen Ykkösaamussa puolueisiin, että ne sitoutuisivat ilmapuolustukseen hävittäjähankinnoissa. Hän toivoikin, ettei hallituksessa olisi tilaa puolueille, jotka eivät ole tähän valmiita.

Suomi on pyytänyt alustavia tarjouksia uusista hävittäjistä tammikuun loppuun mennessä ja tarjouspyynnöissä koneiden lukumääräksi on ilmoitettu 64. Yle kysyi puoluejohtajilta turvallisuuspolitiikkaan liittyvässä kyselyssään, voitaisiinko Suomeen hankkia vähemmän hävittäjiä kuin tarjouspyynnön mukaiset 64 kappaletta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sekä SDP:n Sanna Marin, vasemmiston Li Andersson ja vihreiden Pekka Haavisto vastasivat, että hävittäjien määrä voisi olla pienempi.

– Vastuutonta politiikkaa, Niinistö totesi Ykkösaamussa.

Myös perussuomalaisen perustaja ja pitkään puolueen johdossa ollut ulkoministeri Timo Soini (sin) kritisoi lauantaina ”plokissaan” julkaisemassa kirjoituksessa perussuomalaisia ”puupyssypuolueeksi”.

– Perussuomalaiset ovat samassa nipussa SDP:n, vasemmistoliiton ja vihreiden kanssa. Puolueessa on siirrytty puupyssymiesten aikaan. Kyseessä ei todellakaan ole enää se puolue, jonka perustin yhdessä Raimo Vistbackan ja Urpo Leppäsen kanssa, Soini kirjoittaa.

– Kun puoluetta johtivat reservin alikersantti Timo Soini ja Reservin yli-luutnantti Jussi Niinistö oli selvää, että Suomen armeijan ja Puolustusvoimien tarpeet huomioitiin tosiasioiden pohjalta.

Päätöksen hävittäjien ostosta vahvistaa seuraava hallitus, mutta kaikki puolueet ovat vasemmistoa lukuun ottamatta sitoutuneet arviolta 7-10 miljardin euron hankintaan.

Ehdolla on viisi konetyyppiä: amerikkalaiset Boeing F/A-18 Super Hornet ja Lockheed Martin F-35, ranskalainen Dassault Rafale, eurooppalainen Eurofighter Typhoon, ja ruotsalainen Saab Gripen E.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?