Halla-aho, Andersson ja Haavisto löysivät yllättäen toisensa kannabiskysymyksessä – vain Halla-aho myöntää kokeilun

rac

Julkaistu:

Andersson mainitsi, että hänen kaveripiirissään ”käyttöä on paljon”.
Jussi Vihdistä halusi kysyä puheenjohtajilta IS:n Tule ja kysy -tentissä kannabiksesta.

Näin kysymys kuului:

Tulisiko Suomen laillistaa kannabiksen viihdekäyttö, vai ovatko mielestänne kyseisen päihteen laillistamista seuraavat haitat suurempia kuin hyödyt? Olisitteko valmis vähentämään kannabiksen kriminalisointia poistamalla käyttörikoksen ja omaan käyttöön valmistamisen rikollisuuden piiristä? Millaisia henkilökohtaisia kokemuksia teillä on kannabiksesta ja oletteko kuulleet sen laillistamisen tuomista yhteiskunnallisista vaikutuksista ulkomaisilta kollegoiltanne?

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto kertoi, että hänellä ei ole henkilökohtaista kokemusta kannabiksen käytöstä, mutta mainitsi, että hänen tuttavapiirissään on ollut kannabiksen pitkäaikaiskäyttäjiä.

– Minä väitän, että kun sitä käyttää tarpeeksi ja pitkään, niin sillä on negatiivisia vaikutuksia, Haavisto totesi.

Haaviston mukaan poliisin kannattaisi silti satsata resurssinsa kovien huumausaineiden torjumiseen, erityisen huolissaan Haavisto on Kiinan markkinoilta tulevista muuntohuumeista.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoi, että hänellä ei ole omakohtaista kokemusta kannabiksesta, mutta ”omassa kaveripiirissä käyttöä on paljon”.

– En kannata kannabiksen laillistamista, mutta pidän järkevänä kannabiksen dekriminalisointia, nuorten kohdalla nykyinen lainsäädäntö aiheuttaa enemmän ongelmia kuin hyötyä, Andersson kommentoi.

Käytännössä dekriminalisointi tarkoittaisi, että kannabiksen käyttö, omaan käyttöön liittyvä hallussapito sekä kannabiksen kasvattaminen poistettaisiin rikoslain rangaistavuuden piiristä.

Vihreät, vasemmistoliitto ja perussuomalaiset löysivät yllättäen toisensa kannabiskysymyksessä.

Myös perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho oli sitä mieltä, että kannabista ei tulisi laillistaa, mutta lisäsi, että poliisin kannattaisi kohdistaa voimavaransa erityyppisen rikollisuuden, erityisesti väkivaltarikollisuuden, torjumiseen.

– En tiedä, onko kannabis vaarallisempi aine kuin alkoholi, mutta se, että on jo ongelma eli alkoholi, ei ole peruste tuoda toista ongelmaa päälle, Halla-aho pohdiskeli.

Halla-aho ei kommentoinut tentissä omia pössyttelykokemuksiaan, mutta Halla-aho myönsi huumekokeilun vastatessaan vuoden 2011 eduskuntavaalien alla vastatessaan Iltalehden vaalikoneeseen.

Halla-aho vahvisti kokeilun IS:lle myös torstaina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt