Politiikka

Kaarinalainen Jorma kysyi Sampo Terholta, mikä erottaa hänet ja Jussi Halla-ahon – Näin ministeri vastasi

rac

Julkaistu:

Sinisten Sampo Terholta udeltiin Ilta-Sanomien vaalitentissä tämän historiasta perussuomalaisissa ja eroista entisen puolueen puheenjohtajaan Jussi Halla-ahoon.
  • Katso Tule ja kysy -tapahtuman ensimmäinen osuus jutun pääkuvana olevalta videolta.
Perussuomalaiset hajosi kesällä 2017 Jussi Halla-ahon tultua valituksi puolueen johtoon. Parinkymmenen perussuomalaisista loikanneen joukossa olivat myös kaikki puolueen ministerit. Sampo Terhon johtama Sininen tulevaisuus rekisteröityi puolueeksi viime syksynä.

Timo Helsingistä kysyikin ministeri Terholta, aikooko tämä pysyä koko vaalikauden siinä puolueessa, missä nyt on vai loikkaako hän uudestaan, jos esimerkiksi Timo Soini (sin) lähtisi puolueesta.

Siis voiko sinua edes äänestää, Timo kysyi.

Terho vakuutti kysyjälle sitoutuneensa sinisiin. Hän myös kiisti loikanneensa perussuomalaisista, vaan tarkensi eronneensa puolueesta, ”johon jostain nuoruuden oikusta päätti liittyä”.

– Totta kai mennään sinisen lipun alla seuraaviin vaaleihin ja tullaan vaalivoiton kanssa, koska olemme ensimmäistä kertaa koskaan missään vaaleissa mukana, Terho sanoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olen täysin sitoutunut tähän siniseen projektiin.

Jorma Kaarinasta kysyi Terholta, mikä erottaa hänet ja Halla-ahon toisistaan.

Onko muita eroja kuin asuinpaikka? Poliittinen linjako?

– Olemme kaksi eri ihmistä. Tällä vaalikaudella meidät erotti hallituskelpoisuus. Halusin viedä hallitusohjelman loppuun, mitä olin tekemässä hallituskauden alussa. Halla-aho, syystä jota en voinut päättää tai itse ohjata, hän ei saanut siihen mahdollisuutta.

Terhon mukaan puolueiden linjat ovat kuitenkin tällä hetkellä täysin erilaiset.

– Perussuomalaiset on tullut juuri siksi, mitä pelkäsin kun päätin lähteä puolueesta. Meillä ei ole enää yhteistä agendaa, olemme täysin erilliset liikkeet.