Erkki Tuomioja kyllästyi itsestään kertovaan juoruun – löi 10 000 euron vedon Tiitisen listasta

Tähän mennessä Erkki Tuomiojan (sd) haasteeseen ei ole tullut vastausta.

17.1.2019 16:30

Entinen ulkoministeri, sdp:n kansanedustaja Erkki Tuomioja kertoo kyllästyneensä siinä mitassa netissä kiertäneisiin häntä itseään koskeviin vihjailuihin, että on päättänyt lyödä 10 000 euroa vetoa eräästä sitkeästi vuosien ajan elossa pysyneestä juorusta.

– En ole yrittänytkään laskea kuinka monta kertaa on jopa ”varmana tietona” kerrottu tai muutoin annettu ymmärtää, että nimeni on ns. Tiitisen listalla, Tuomioja kirjoittaa Uuden Suomen puheenvuoroblogissaan.

– En ole Tiitisen listaa nähnyt, mutta siitä riippumatta haastan jokaisen, joka tällaisen väitteen tai epäilyn esittää sitoutumaan siihen, että maksaa 10 000 euroa osoittamaani hyväntekeväisyys tarkoitukseen heti, kun milloin tahansa lista julkaistaan, eikä nimeäni siellä ole.

Vastavuoroisesti Tuomioja sitoutuu maksamaan 10 000 euroa takaisin, jos hänen nimensä listalta löytyisi.

Tuomioja kertookin IS:lle olevansa varma, ettei hänen nimensä listalta löydy.

Vihjailuja tähän suuntaan on hänen mukaansa kuitenkin tullut pitkin matkaa useiden vuosien ajan.

Hän perusteleekin vedonlyöntiä sillä, että hän on joutunut herjausten kohteeksi ja hänen on väitetty olleen ja olevan Neuvostoliiton ja Venäjän asialla sekä syyllistyneen jopa maanpetturuuteen.

Tiitisen listalla tarkoitetaan Suojelupoliisin kansainvälisistä tiedustelulähteistä haltuunsa saamaa listaa, johon kerättiin nimiä suomalaisista henkilöistä, jotka olivat yhteydessä Itä-Saksan tiedustelupalvelu Stasin kanssa.

Lista on saanut nimensä Supon silloisen päällikön Seppo Tiitisen mukaan.

Tiitisen listan, kuten muunkin Supon aineiston salassapitoaika on 60 vuotta, eli lista avautuu viimeistään vuonna 2050.

Tähän mennessä Tuomiojan haasteeseen ei ole tullut vastausta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?