Politiikka

Espanjassa sairastunut Antti Rinne palasi Suomeen – ”Toipuminen jatkuu vielä sairaalassa”

Julkaistu: , Päivitetty:

Espanjassa sairastunut SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ja hänen vaimonsa Heta Ravolainen-Rinne palasivat Suomeen perjantai-iltana.
Puheenjohtaja Antti Rinteen toipuminen on edennyt, mutta hän jatkaa toipumista sairaalahoidossa myös Suomessa. Lääkärit eivät sallineet aiemmin lentämistä.

Rinteen viestintävastaava Dimitri Qvintus kertoo, että paluu Suomeen tapahtui hoitohenkilökunnan ohjeiden mukaan.

Rinne joutui Espanjassa sairaalahoitoon vakavan keuhkokuumeen vuoksi. Myös Rinteen vaimo Heta Ravolainen-Rinne oli sairaalahoidossa hengitystieinfektion takia.

– Molempien vointi on parempi, mutta puheenjohtajan Rinteen toipuminen jatkuu vielä sairaalassa kotimaassa, maailman parhaan julkisen terveydenhuollon huomassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myönteistä Qvintuksen mukaan on se, että Rinteen vaimo ei ole enää sairaalahoidossa.

– On erittäin iloinen uutinen, että puheenjohtaja Rinne ja hänen vaimonsa Heta Ravolainen-Rinne ovat takaisin koti-Suomessa, kommentoi Qvintus.

Aiemmin tällä viikolla ilmoitettiin, että Rinne on sairauslomalla tammikuun loppuun asti. Arvio sairausloman kestosta on edelleen sama.

– Voin omasta puolestani sanoa, että terveisten ja kannustusten määrä on ollut valtava. Ihmiset selvästi välittävät ja se on todella hieno asia, Qvintus kommentoi.