Häkkänen hämmästyi lapsiasiavaltuutetun taksiajoista: ”Ministeriö on jo lähettänyt Kurttilalle selvityspyynnön” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Häkkänen hämmästyi lapsiasiavaltuutetun taksiajoista: ”Ministeriö on jo lähettänyt Kurttilalle selvityspyynnön”

Oikeusministeri Antti Häkkänen on pyytänyt selvitystä lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan taksiajoista.

Julkaistu: 12.12.2018 15:21

Oikeusministeri kommentoi Uutissuomalaisen uutista, jonka mukaan lapsiasiavaltuutettu on ajanut syksyllä taksilla noin 5 000 eurolla.

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila saa tehdä selkoa taksiajoistaan oikeusministeriölle.

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok) sanoi ensin Uutissuomalaiselle, että oikeusministeriö on pyytänyt Kurttilalta selvitystä taksikuluistaan.

Häkkänen sanoi samoin myös IS:lle.

– Ministeriö on jo lähettänyt Kurttilalle selvityspyynnön. Tämänkaltainen asia on ensin selvitettävä ja vasta selvityksen pohjalta arvioitava, Häkkänen kommentoi.

Uutissuomalainen kertoi tänä aamuna, että lapsiasiavaltuutettu Kurttila on ajanut tänä syksynä taksilla noin 5 000 eurolla.

Kurttila on ajanut taksilla muun muassa 591 euron matkan Oulusta Jyväskylään ja 500 euron taksimatkan Helsingistä Harjavaltaan.

Oikeusministeri Antti Häkkänen on pyytänyt selvitystä lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan taksiajoista.

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila saa tehdä selkoa taksiajoistaan oikeusministeriölle.

Kurttila perusteli omassa tiedotteessaan taksiajojaan sillä, että toimistolla käytetään ”sujuvinta ja vähiten työntekijää kuormittavaa matkustustapaa”.

Lapsiasiavaltuutetun tiedotteen mukaan Kurttila on tehnyt tänä vuonna 49 virkamatkaa.

– Lapsiasiavaltuutettu on käyttänyt kuluneena vuonna marraskuun loppuun mennessä taksia kuukaudessa keskimäärin 1 035 eurolla, työpäivää kohti laskettuna tämä tekee keskimäärin noin 51 euroa. Lapsiasiavaltuutetun matkat suunnitellaan niin, että taksi on aina käyttövalikoimassa.

–  Lapsiasiavaltuutettu on käyttänyt pitkän matkan busseja 94 kertaa vuosina 2015–2018, lapsiasiavaltuutetun tiedotteessa todetaan.

Lapsiasiavaltuutetun toimisto on Jyväskylässä, ja lapsiasiavaltuutettu kuuluu oikeusministeriön hallinnonalaan.

Lapsiasiavaltuutetun viisivuotinen virka on parhaillaan täytettävissä. Lapsiasiavaltuutetuksi haki kaikkiaan 34 henkilöä, ja virka täytetään ensi toukokuun alusta alkaen. Kurttila oli yksi hakijoista.

Kurttila on myös eduskuntavaaliehdokkaana. Kurttila yrittää eduskuntaan Keski-Suomesta Sdp:n ehdokkaana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?