Kenraali Adolf Ehrnroothin poika pohtii eurovaaliehdokkuutta: ”Ympäristö- ja ilmastoasiat vyöryvät meidän kaikkien päälle”

Julkaistu:

Eurovaaliehdokkuutta harkitseva Hans Adolf Ehrnrooth ei halunnut jäädä vielä eläkkeelle.
Lännen Media kertoi tänään keskiviikkona, että kuuluisan Mannerheim-ristin ritarin jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothin (1905–2004) poika Hans Adolf Ehrnrooth harkitsee eurovaaliehdokkuutta kokoomuksen riveissä. Pitkän uran puolustusvoimissa tehnyt Ehrnrooth ei halunnut jäädä vain eläkkeelle.

– Olen 56-vuotias ja minulla on aina ollut ajatus, että menen töihin Puolustusvoimilta eläkkeelle jäätyäni. Suomessakin koko ajan patistetaan ihmisiä valmistumaan nopeammin ja jäämään pidempään työelämään, niin tuntui vieraalta ajatus, että jään vain eläkkeelle, Ehrnrooth kertoo Ilta-Sanomille.

Ehrnrooth kertoo, että kokoomus pyysi häntä harkitsemaan ehdokkuutta. Hän pitää kokoomusta hänelle luontevana vaihtoehtona.

Ehrnrooth kokee, että hän haluaisi vaikuttaa turvallisuus- ja puolustuspolitiikan lisäksi ilmastopolitiikkaan.

– Ympäristö- ja ilmastoasiat vyöryvät meidän kaikkien päälle. Metsästystä ja kalastusta aina harrastaneelle ja metsässä liikkumaan tottuneelle nämä ovat tärkeitä asioita.

Ehrnrooth myös lisää, että hän palveli Sodankylässä kolmeen otteeseen. Siellä ilmastonmuutoksen vaikutukset tulivat näkyviksi.

Eurovaaliehdokkuus sopisi Ehrnroothin mielestä hänelle, koska hän palveli Puolustusvoimien tehtävissä seitsemän vuotta ulkomailla. Näiltä ajoilta hänelle on myös kertynyt monipuolista kansainvälistä kokemusta ja myös kokemusta ranskan kielen käyttämisestä.

Ehrnrooth kokee, että europarlamentaarikkona hän voisi jatkaa isänmaan palvelemista uudessa tehtävässä.