Heinäluoma ehdolle Euroopan parlamenttiin – tuore vaimo antaa tukea: ”En olisi lähtenyt, jos hänellä olisi ollut jotain sitä vastaan”

Julkaistu:

Eero Heinäluoma kertoo pyrkivänsä Euroopan parlamenttiin.
Kansanedustaja, sdp:n entinen puheenjohtaja Eero Heinäluoma, 63 kertoo pyrkivänsä Euroopan parlamenttiin ensi toukokuussa järjestettävissä eurovaaleissa.

– Olen tässä syksyn aikana tutkiskellut itseäni, että mitä rupean isona tekemään. Tänään tuo tutkiskelu on tullut päätökseen. Olen päättänyt, että lähden hakemaan Euroopan parlamentin jäsenyyttä ehdokkuuden kautta ensi kevään vaaleissa.

Heinäluoma perusteli päätöstään sillä, että EU:n merkitys korostuu vuosi vuodelta sekä Suomen pärjäämiselle että hyvinvoinnille.

– Yhä enemmän myös se, mitä me täällä tehdään riippuu siitä, mitä unionissa on päätetty tai miten siellä olemme onnistuneet.

– Vaikuttaaksemme maailmassa, meidän on tehtävä se yhteistyössä.

Heinäluoma mainitsi myös Iso-Britannian EU-eron. Eroneuvottelut ja maan tilanne osoittaa hänen mukaansa sen, että suuri ja vahvan kulttuurinkaan maa ei tahdo helpolla löytää paikkaansa unionin ulkopuolelta.

– Se osoittaa, mikä on todellisuus, kun puhutaan EU-erosta.

Heinäluoma kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa jo syyskuussa (IS 15.9.) tähtäävänsä Euroopan parlamenttiin, eikä ole sen vuoksi ehdolla kevään eduskuntavaaleissa.

Kuukausi sitten hän kertoi kuitenkin vielä miettivänsä, onko hän ehdolla EU-vaaleissa vai eduskuntavaaleissa.

Lopullinen päätös syntyi Heinäluoman mukaan vasta viime viikonloppuna.

Jahkailussa oma roolinsa oli myös sillä, että Heinäluoma juhli häitään vaimonsa Ayla Shakirin vasta muutama viikko sitten.


– Ajatus oli, että emme ole muuttamassa, enkä itse ole muuttamassa Brysseliin. Enemmistön ajasta olemme kuitenkin täällä Suomessa.

– Omien läheisten ja Aylan kannalta on selvää, että en olisi lähtenyt, jos hänellä olisi ollut jotain sitä vastaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt