Siniset: Varuskunta joka maakuntaan, puolustus- ja sisäministeriö yhdistettävä

Julkaistu:

Siniset
Sininen tulevaisuus ehdottaa muutoksia Suomen varuskuntiin ja ministeriöihin.
Sininen tulevaisuus -puolue ehdottaa julkaisemassaan puolustuspoliittisessa ohjelmassa varuskunnan perustamista jokaiseen maakuntaan. Puolueen mukaan Suomeen olisi lisäksi perustettava turvallisuusministeriö ja valtion olisi irtauduttava henkilömiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.

– Ottawan sopimukseen liittyminen oli Suomelta lyhytnäköinen virhe. Turvallisuustilanne on muuttunut radikaalisti tuon päätöksen tekohetkestä, toteaa puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo tiedotteessa.

Puolueen ehdottamaan turvallisuusministeriöön yhdistyisivät sekä sisä- että puolustusministeriö. Puolueen mukaan on ongelmallista, että nykyään rajavartiolaitos ja sitä koskeva lainsäädäntö on hallinnollisesti eri ministeriössä kuin maanpuolustus.

Siniset ehdottavat myös varuskuntien perustamista jokaiseen maakuntaan.

– Aikaisemmat hallitukset ovat tehneet suuren virheen lakkauttaessaan varuskuntia jopa Suomen itärajalta, sanoo eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Kari Kulmala tiedotteessa.

Puolue ehdottaa myös maanpuolustuksen kehittämistä koskemaan enemmän kaikkia kansalaisia. Ehdotuksen mukaan naisten osallistumismahdollisuuksia olisi lisättävä ja toisen asteen opintoihin olisi sisällytettävä kurssi maanpuolustuksesta. Lisäksi siviilipalvelusta pitäisi muokata kriisiajan ja kokonaisturvallisuuden tarpeita vastaavaksi koulutukseksi.

Sininen tulevaisuus haluaa myös ylläpitää mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä, ja puolue kannattaa Naton ja EU:n välisen puolustusyhteistyön kehittämistä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt