Perussuomalaiset juhlii pikkujouluja ilman alkoholia – viime vuoden tapahtumat eivät ole unohtuneet

Julkaistu:

Eduskunnan pikkujouluiltaa vietetään torstaina.
Eduskunnan perinteisten pikkujoulujen iltaa vietetään torstaina. Viime vuonna iltamien jatko oli jopa kokonaan katkolla sen jälkeen, kun julkisuuteen tuli tietoja ikävistä tapauksista etenkin perussuomalaisten osalta. Tuolloin kansanedustaja Teuvo Hakkarainen kävi käsiksi kansanedustaja Veera Ruohoon (kok.). Hakkarainen tuomittiin myöhemmin sakkoihin kollegansa pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta.

Myös yhden kansanedustajan avustaja joutui liian juomisen vuoksi niin heikkoon kuntoon, että paikalle hälytettiin sekä lääkärikansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) että ambulanssi.

Tapahtumien jälkeen puhemies Maria Lohela (sin.) sanoi pitävänsä aiheellisena, että koko juhlien jatkoa harkitaan uudelleen. Myöhemmin käytiin pelisääntökeskustelua uuden puhemiehen Paula Risikon (kok.) johdolla, jolloin sovittiin muun muassa, että pikkujoulut alkavat vasta istunnon päätyttyä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri kertoi tiistaina, että ryhmän tilaisuudessa ei tänä vuonna ole lainkaan alkoholitarjoilua.

– Tänä vuonna nyt päätettiin tällä tavalla, että meidän ryhmähuoneessa ei ainakaan tarjoilla mitään miestä tai naista väkevämpää, Meri sanoi STT:lle.

”Hakkarainen on ottanut opiksi”

Meren mukaan johtopäätös oli ryhmän yhteinen viimevuotisten tapahtumien jälkeen.

– Ei siellä ketään tarvinnut kovistella ja sanoa, että muistakaas sitten. Vaan kaikki olivat vähän sitä mieltä, että ei mennyt ihan nappiin.

Meren mukaan Hakkaraisen kanssa keskusteltiin asiasta viime vuoden tapahtumien jälkeen eikä asiaa ole nyt erikseen käsitelty.

Hänen mukaansa ryhmä vietti omaa sisäistä pikkujouluiltaansa viime viikolla, jolloin jokaiselle oli tarjolla lasi viiniä ja olut. Ilta sujui Meren mukaan asiallisesti, myös Hakkaraisen osalta.

– Kyllä hän on minun mielestäni ottanut opiksi tästä ja sanonut itsekin, että ei enää ota alkoholia eduskunnassa.

STT ei tavoittanut tiistaina Hakkaraista kommentoimaan pikkujouluasiaa.

SDP:ltä löytyy terästystäkin – Lindtmanin mukaan ei tarvetta muutoksiin

Pikkujouluja vietetään tänä vuonna niin, että kaikki ryhmät pitävät ne samana iltana ja vasta istunnon päätyttyä, eli kesken pikkujoulujen ei mennä täysistuntoon puhumaan tai äänestämään. Talossa saa olla puolilleöin.

Viime vuonna SDP perui omat iltamansa muutaman tunnin varoajalla kokonaan, koska päällä oli tuolloin alkoholilain käsittely.

– Silloin ryhmä teki päätöksen, että edustajat keskittyvät siihen. Eli eräällä tavalla ne pelisäännöt, mitä tälle vuodelle on tullut, ovat eräällä tavalla tulleet osin sosiaalidemokraattisen ryhmän aloitteesta, sanoo ryhmänjohtaja Antti Lindtman.

SDP:n glögeiltä löytyy terästystäkin ”maltillisesti”, sillä Lindtmanin mukaan tilaisuudet ovat aiemminkin sujuneet hyvin eikä tarvetta muutoksiin ole.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt