Politiikka

Sipilä sotesta: ”Olen tämän murheen pudottanut omilta hartioiltani jo aikaa sitten”

Julkaistu:

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei arvaile sote-uudistuksen valmistumisen aikatauluja tai tulevien maakuntavaalien ajankohtaa.
Asia on Sipilän mukaan eduskunnan käsissä.

– Kyllä minä olen tämän murheen pudottanut omilta hartioiltani jo aikaa sitten. Nyt ovat toiset murheet mielen päällä, jos niitä enää jäljellä onkaan, Sipilä sanoi medialle Kesärannassa.

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta sai sote-uudistukseen liittyvän pitkään hiotun mietintöluonnoksensa valmiiksi tänään.

– Nyt on yksi iso vaihe takana. Seuraavaksi mietintö lähtee perustuslakivaliokuntaan, joka käsittelee sen ajallaan. Sitten se palaa takaisin (sote)valiokuntaan ja sieltä saliin, Sipilä sanoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pääministeri ei ottanut kantaa siihen, ehtiikö uudistus eduskunnan äänestykseen vielä tällä vaalikaudella.

– Se, milloin se päivä on, milloin äänestää rätkäytetään, sen mukaan määräytyy sitten myöskin vaalien päivä, hän tyytyi muotoilemaan.

Sote-valiokunnassa istuvat oppositioedustajat sanoivat aiemmin tänään, että poliittinen ohjaus asian valmistelussa on ollut vahvaa ja valmistelu on ollut kiireen vuoksi heikkolaatuista.

Kysymykseen sote-uudistuksen valmistelussa käytetystä voimakkaasta poliittisesta ohjauksesta Sipilä vastasi, että hallituksen esitys on sitä poliittista ohjausta.

Lue lisää: Oppositioedustajat: Hallituksen sote-esitys ei vastaa sille asetettuja tavoitteita, valmistelu kiireen vuoksi heikkolaatuista

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt