Jäätteenmäki lopettaa kevään vaalien jälkeen europarlamentissa – ”Nyt on aika avata uusi ovi”

Ex-pääministeri ei asetu enää ehdolle Brysseliin.

Anneli Jäätteenmäelle (kesk) on kertynyt yli 30 vuoden ura politiikassa. Eduskunnassa Jäätteenmäki istui vuodesta 1987, ja kevään 2004 hän on ollut europarlamentaarikkona Brysselissä.

Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki (kesk) lopettaa toukokuun eurovaalien jälkeen europarlamentissa.

Jäätteenmäki, 63, ilmoitti asiasta nettisivuillaan.

– Olen huolellisen harkinnan jälkeen päättänyt, että en ole ehdolla ensi kevään eurovaaleissa. On aika antaa tilaa uusille voimille, Jäätteenmäki kirjoitti.

Jäätteenmäki ei kertonut, mitä hän aikoo tulevaisuudessa.

– Nyt on aika avata uusi ovi. Avoimin mielin ja uteliaana otan vastaan sen, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Jäätteenmäki lopetti kirjoituksensa.

Jäätteenmäen mieli on muuttunut viime talvesta, jolloin hän oli vielä aikeissa jatkaa europarlamentissa. STT:n kyselyssä vain kolme meppiä kertoi aikeistaan olla ehdolla toukokuun 2019 eurovaaleissa, ja Jäätteenmäki oli yksi kolmesta.

Jäätteenmäen vetäytymisestä ja nettikirjoituksesta kertoi Suomenmaa.

Jäätteenmäki oli kansanedustaja vuodesta 1987.

Jäätteenmäki nousi keskustan puheenjohtajaksi 2002 ja Suomen ensimmäiseksi naispääministeriksi kevään 2003 vaalien jälkeen. Jäätteenmäen pääministerikausi kesti vain 69 päivää niin sanotun Irak-gaten vuoksi.

Jäätteenmäki luopui syksyllä 2003 keskustan puheenjohtajan paikasta ja asettui eurovaaliehdokkaaksi. Kevään 2004 vaalien jälkeen Jäätteenmäki on ollut europarlamentaarikkona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?