Vihreät ylistävät Ohisaloa – Niinistön valinnassa nähtäisiin ”putinmaisia” piirteitä - Politiikka - Ilta-Sanomat

Vihreät ylistävät Ohisaloa – Niinistön valinnassa nähtäisiin ”putinmaisia” piirteitä

Maria Ohisalon suosio kenttäväen keskuudessa paistaa myös kyselyn avovastauksissa. Ville Niinistön paluu puheenjohtajaksi olisi ”liian putinmaista”.

Julkaistu: 29.10.2018 9:54

Ville Niinistön paluu vihreiden puheenjohtajaksi olisi liian ”putinmaista”, todetaan vihreiden kentältä.

Vihreiden kenttäväki odottaa uudelta puheenjohtajalta pätevyyttä ja kykyä elää julkisuuden kanssa, selviää Ilta-Sanomien tekemästä kyselystä.

Vastauksissa kenttäväki korostaa puheenjohtajan kohdalla myös sellaisia ominaisuuksia, kuten karismaa ja empatiakykyä.

Lisäksi puheenjohtajalla olisi oltava paitsi kokemusta myös kouluttautuneisuutta, vihreiden kenttäväki kertoo.

Maria Ohisalon suosio kenttäväen keskuudessa paistaa myös kyselyn avovastauksissa. Hänen nimensä nousee esiin lähes joka kohdassa.

– Maria on pätevin, asiallisin, holistisen katsannon omaava, paras ehdokas. Esiintymiskyky nousee vielä kukoistukseen.

– Maria on suoriutunut puheenjohtajan sijaisuudesta erinomaisesti, enkä tämän hetken tiedoilla löydä syitä sille, miksi hän ei osaavana ja pidettynä henkilönä olisi hyvä vaihtoehto puheenjohtajaksi.

– Maria on pätevä ja asiansa osaava henkilö, joka köyhyystutkijana antaa uutta näkökulmaa vihreiden julkisuuskuvaan.

Yksi vastaajista korostaa Ohisalon taustaa tohtorina ja toteaa Touko Aallon olleen puolueelle fiasko.

– Puheenjohtajan jatkuva vaihtelu on puolueelle pahasta. Olisi hyvä jos Ohisalo saisi jatkaa. Juuri hänen kaltaistaan korkeasti koulutettua naista puolueemme kaipaa. "Maakuntien mies" Aalto oli fiasko.

Maria Ohisalo on toiminut vihreiden varapuheenjohtajana vuodesta 2015. Koulutukseltaan hän on sosiologiasta väitellyt yhteiskuntatieteiden tohtori.

 Olisi hyvä jos Ohisalo saisi jatkaa. Juuri hänen kaltaistaan korkeasti koulutettua naista puolueemme kaipaa. "Maakuntien mies" Aalto oli fiasko.

Ville Niinistön kohdalla moni vetoaa hänen aiempaan kokemukseensa vihreiden puheenjohtajana.

– Entisenä puheenjohtajana ja kokeneena poliitikkona Ville olisi tuttu ja varma vaihtoehto.

– Ville voisi viedä kokemuksellaan meidät vaalien yli ja kohti ensi kesän puoluekokousta, jossa voitaisiin sitten valita tuore kasvo puheenjohtajaksi. Villellä olisi kaikki ennestään hanskassa.

– Ville sai omalla puheenjohtajakaudellaan rajun nosteen vihreille, joten hänkin voisi olla hyvä vaihtoehto seuraaviin vaaleihin valmistautuessa.

Yhdessä vastauksessa kuitenkin epäillään, että Niinistön paluu puheenjohtajaksi olisi ”liian putinmaista”.

Ville Niinistö.

– Vaikka Ville olisikin erittäin hyvä vaihtoehto, olisi hänen valintansa liian putinmaista. On myös korkea aika saada nainen puolueen johtajaksi.

Pekka Haavistoa suitsutetaan vihreiden puheenjohtajaksi juurikin karisman, osaamisen ja sovittelutaitojen vuoksi.

– Pekka on voimakas kampanjoija ja valtiopolitiikan asiantuntija, jolla on vetovoima laajemmin kuin vihreiden kannattajia.

– Pekalla on karismaa, osaamista ja hän on sovittelemaan pystyvä henkilö.

Erään kenttäväen edustajan mielestä puheenjohtajan olisi hyvä olla myös kansanedustaja. Tästä syystä hän asettuu Haaviston ja Outi Alanko-Kahiluodon puolelle.

– Nyt on valittava sopivin eduskuntavaalikampanjan keulahahmo. Pidän myös tärkeänä, että puheenjohtaja on kansanedustaja, jolloin hän näkyy myös eduskuntakeskusteluissa vaalien alla. Edellä mainitusta syystä itse valitsisin Pekka Haaviston tai Outi Alanko-Kahiluodon.

Pekka Haavisto.

Outi Alanko-Kahiluoto.

Olli-Poika Parviainen saa kenttäväeltä suosituksen ihmisläheisestä tyylistään. Eräs kyselyyn vastannut katsoo, että Parviainen pärjää tässä mielessä paremmin kuin Ohisalo.

– Pidän Olli-Pojan asiallisesta ja ihmisläheisestä tyylistä. Osaaminen on tietysti vahva, niin kuin kaikilla muillakin listatuilla. Mariasta saa ehkä vähän kylmän vaikutelman, siksi vasta kakkonen.

Olli-Poika Parviainen.

IS:n kysely lähetettiin vihreiden paikallisyhdistysten, kunnallisjärjestöjen ja piirihallitusten puheenjohtajistojen jäsenille. Kyselyyn vastasi 57 henkilöä. Vastaajia oli Lappia lukuunottamatta kaikista piirijärjestöistä. Kysely lähetettiin sähköpostitse ja vastausaika oli 25.-28.10.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?