Touko Aalto eroaa puheenjohtajan tehtävästä – sairastui masennukseen jo vuosi sitten: ”Yritin kaikkeni” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Touko Aalto eroaa puheenjohtajan tehtävästä – sairastui masennukseen jo vuosi sitten: ”Yritin kaikkeni”

Touko Aalto kertoo Facebook-päivityksessä kovan päätöksensä taustoista. – Sairastuin masennukseen vuosi sitten. Yritin kaikkeni, mutta sairaus eteni ja uupumus vei työkykyni.

24.10.2018 13:10

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto ilmoitti Facebookisssa eroavansa.

– Olen pitkän ja huolellisen pohdinnan jälkeen tullut siihen lopputulokseen, että väistyn vihreiden puheenjohtajan paikalta, hän kirjoittaa.

– Tarvitsen lisää aikaa toipumiseeni. Vihreät puolestaan tarvitsee puheenjohtajan, joka voi johtaa puolueen kohti vaaleja tässä ja nyt.

Aallon mukaan päätös ei ollut helppo, mutta ainoa oikea.

– En pysty terveystilanteeni vuoksi palvelemaan joukkuettani. Sairastuin masennukseen vuosi sitten. Yritin kaikkeni, mutta sairaus eteni ja uupumus vei työkykyni. Lääkärin määräämä sairausloma kestää vuoden loppuun.

Aalto kertoo laittavansa sairauslomansa loppuajaksi sosiaalisen median kanavat kiinni ja keskittyvänsä vain toipumiseen. Hän ei tule myöskään antamaan haastatteluja.

– Avaan myöhemmin uupumuksen syitä ja suunnitelmiani tulevaisuudelle. Siihen saakka: lepoa.

Aalto kiittää päivityksestä ihmisiä tuesta ja kannustuksesta.

– Kiitos valosta. Kiitos myötätunnosta. Kukaan meistä ei pärjää yksin. Erityisesti tahdon kiittää läheisiäni kaikesta tuesta ja avusta.

Touko Aalto valittiin puoluejohtajaksi kesällä 2017.

– Touko on olennainen osa meidän vihreää joukkuetta ja hänellä on vielä paljon annettavaa, kommentoi puoluesihteeri Lasse Miettinen.

Aalto on ollut sairaslomalla uupumuksen vuoksi syyskuun puolivälistä asti. Sijaisena on toiminut puolueen ensimmäinen varapuheenjohtaja Maria Ohisalo, joka ei kuitenkaan ole kansanedustaja.

Vihreiden kannatus on ollut vahvassa laskusuunnassa menestyksekkäiden pitkään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?