Li Andersson pitää yrittäjien ruokatarjoilua lakkopäivinä vastenmielisenä kampanjana – ”käyttävät lapsia pelinappuloina” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Li Andersson pitää yrittäjien ruokatarjoilua lakkopäivinä vastenmielisenä kampanjana – ”käyttävät lapsia pelinappuloina”

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kiistää väitteet ”masinoidusta operaatiosta”.

–Tässä käytetään tietyssä mielessä lapsia pelinappuloina, mutta se ikään kuin verhoillaan huoleen lasten ja vanhusten hyvinvoinnista, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoo.

22.10.2018 16:17

Vasemmiston puheenjohtaja Li Andersson suhtautuu varauksella tempauksiin, joissa ruokatarjoilun keskeytyminen Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n lakon vuoksi on saanut yrittäjät eri puolella maata valmistamaan, tarjoamaan ja rahoittamaan ruokailua päiväkodeissa, kouluissa ja vanhuspalvelussa.

IS kertoi muun muassa seinäjokelaisesta liikemies ja miljonääri Reima Kuislasta, joka tarjosi Seinäjoen Törnävän koululaisille ilmaisen ruokailun, kun koulussa ei tarjota ruokaa lakon vuoksi tämän viikon alussa.

Anderssonin mielestä Suomen Yrittäjien kädenojennuksessa on kyse tarkkaan suunnitellusta kampanjasta ammattiyhdistysliikettä vastaan.

– Kyllä se minusta siltä vaikuttaa. Minun nähdäkseni tässä on kyse siitä, että halutaan asettaa ammattiyhdistysliikkeen päättämät työtaistelutoimet huonoon valoon. Tämä on valitettavasti aika yleistä erityisesti, kun on kyse naisvaltaisista matalapalkkaisista aloista, joissa naiset tekevät yhteiskunnan toimivuuden kannalta äärimmäisen arvokasta työtä.

– Tässä käytetään tietyssä mielessä lapsia pelinappuloina, mutta se ikään kuin verhoillaan huoleen lasten ja vanhusten hyvinvoinnista.

Anderssonin mukaan ongelmana on avunosoitusten valittu ajankohta ja syy.

– Jos tällainen huoli olisi aito, niin olisi ollut monta muuta paikkaa tämän hallituskauden aikana, jolloin sitä huolta olisi voinut tuoda esille, Andersson lataa.

Hän kirjoitti aiheesta eilen sunnuntaina myös Twitterissä:

– Missä olivat huolestuneet yrittäjät kun lapsilisiä ja kansaneläkkeitä leikattiin, kun ryhmäkokoja kasvatettiin, kun kasvatuksen ja hoivan ammattilaiset vaativat parempaa palkkaa? On vastenmielistä, että ay-liikeen vastainen kampanja verhoillaan huoleksi lapsista ja vanhuksista.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kuitenkin vakuutti sunnuntaina IS:lle, että yrittäjät ovat ryhtyneet toimeen JHL:n lakon vuoksi omasta aloitteestaan.

– Kyse ei ole järjestön masinoimasta operaatiosta, Pentikäinen vastaa.

Pentikäinen ei osannut itse arvioida, kuinka moni ruokatarjoilua järjestävistä yrityksistä kuuluu Suomen Yrittäjiin. Lakon vastatoimiin osallistuu hänen arviolta kuitenkin ”useita kymmeniä yrityksiä ympäri Suomea”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?