Vasemmiston ex-kansanedustaja Esko Seppänen pyrkii eduskuntaan – ”En ole tyytyväinen tapaan, jolla eduskunta tänä päivänä toimii” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Vasemmiston ex-kansanedustaja Esko Seppänen pyrkii eduskuntaan – ”En ole tyytyväinen tapaan, jolla eduskunta tänä päivänä toimii”

72-vuotiaan Esko Seppäsen mukaan vuonna 2006 todettu Parkinsonin tauti ei haittaisi kansanedustajan töitä: ”Olen hyvässä kunnossa”

Entinen vasemmiston kansanedustaja ja europarlamentaarikko Esko Seppänen pyrkii eduskuntaan ensi keväänä.­

19.10.2018 13:26

Entinen vasemmiston kansanedustaja ja europarlamentaarikko Esko Seppänen kertoo pyrkivänsä eduskuntaan ensi huhtikuun vaaleissa vasemmiston listoilta ja Uudenmaan vaalipiiristä.

72-vuotias Seppänen kokee eduskunnan tarvitsevan lisää hänen kaltaisiaan kokeneita kansanedustajia.

– Ajatus on vahvistunut seuratessani nykyisen eduskunnan toimia. En ole tyytyväinen siihen tapaan, jolla eduskunta tänä päivänä toimii. Sieltä uupuu kokeneita kansan edustajia, erikseen kirjoitettuna, Seppänen täsmentää.

Hän ei lähde kuitenkaan korvaamaan eduskunnan ensi keväänä jättäviä konkariedustajia.

– En minä heitä aio korvata, minä teen omaa politiikkaani.

Seppänen on viime vuosina ollut julkisuudessa etenkin eutanasian eli armokuoleman puolestapuhujana.

Hän oli viime vuonna mukana luovuttamassa eduskunnalle kansalaisaloitetta eutanasian laillistamiseksi Suomessa yhdessä entisten kansanedustajien Iiro Viinasen (kok), Ilkka Taipaleen (sd), Osmo Soininvaaran (vihr) ja Henrik Laxin (r) kanssa.

Jos kansanedustajilta löytyy vaalikoneiden perusteella tukea eutanasialle, aikoo Seppänen tuoda kansalaisaloitteen uudestaan eduskuntaan.

– Kansanedustajana olen sitten toisella puolella, jos valitaan, edistämässä sitä asiaa eduskunnassa.

Eduskunnassa hän tahtosi toimia etenkin talous-, ympäristö- ja EU-asioiden parissa.

Nykyisin eläkkeellä oleva Seppänen on toiminut vasemmiston kansanedustajana vuosina 1987-1996 ja europarlamentaarikkona vuosina 1996-2009.

Eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtajana hän toimi kuusi vuotta.

Ennen poliittista uraansa Seppänen työskenteli Yleisradion toimittajana.

Seppäsellä todettiin Parkinsonin tauti vuonna 2006, mutta se ei hänen mukaansa haittaisi työskentelyä kansanedustajana.

– Pelkäsin sitä aikanaan ja lopetin työt. Mutta nyt huomaan, että minun on mahdollista toimia myös eduskunnassa. Olen hyvässä kunnossa, hän vakuuttaa.

Seppänen on kirjoittanut diagnoosinsa jälkeen useita kirjoja. Hän kertoo myös urheilevansa päivittäin pitääkseen taudin oireet kurissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?