MT: Presidentti Niinistön mielestä EU on pudonnut pois päättäjien pöydistä – ”Kiina, USA ja Venäjä pyörittävät nyt tätä palloa”

Presidentti Sauli Niinistö on huolissaan EU:n asemasta kansainvälisessä järjestelmässä. Niinistö puhuu asiasta Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa.

Presidentti Sauli Niinistö sanoo pitävänsä vakavana asiana, että EU:ta ei näy niissä pöydissä, joissa maailman asioista ja tulevaisuudesta päätetään.

19.10.2018 5:20

Niinistö sanoo Maaseudun Tulevaisuudelle pitävänsä vakavana asiana, että EU:ta ei näy niissä pöydissä, joissa maailman asioista ja tulevaisuudesta päätetään.

– Olemme nähneet, että Kiina, USA ja Venäjä pyörittävät nyt tätä palloa. Jos jossain päin maailmaa on kriisi, nämä kolme maata eri kombinaatioissa sitä tuntuvat olevan ratkaisemassa, ja EU on ikään kuin pudonnut pois pöydistä, Niinistö sanoo Maaseudun Tulevaisuudelle.

EU:ssa on Niinistön mielestä ollut vallalla vuosituhannen vaihteen tunnelma, jossa maailma nähdään kauniina, ja EU edistää kauniita ja hyviä asioita.

Niinistön mukaan edistääkseen hyvää on kuitenkin oltava itse vahva.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?