Näin Väyrysen 7 tähden liike aikoo toteuttaa salamanousun – kosiskelee kahteen puolueeseen ”pettyneitä”

Julkaistu:

Politiikka
Konkaripoliitikko pitää realistisena tavoitteena sitä, että jo ensi vaaleissa hänen Seitsemän tähden liikkeensä on noussut keskisuureksi puolueeksi. Ensimmäinen askel tavoitteen saavuttamisessa on liikkeen saaminen puoluerekisteriin.
Kansanedustaja Paavo Väyrynen linjaa tuoreessa kirjassaan Terve Suomi, että luotsaa Seitsemän tähden liikkeensä neljässä vuodessa Suomen suurimpien puolueiden joukkoon. Ensi vaaleissa tavoitteena on nostaa liike keskisuureksi puolueeksi.

Väyrynen kertoo pohjaavansa kovat tavoitteensa menestykseensä presidentinvaaleissa. Väyrynen keräsi viime vaaleissa 6,2 prosentin kannatuksen. Hänen taakseen jäivät esimerkiksi keskustan ehdokkaana ollut Matti Vanhanen ja sdp:n ehdokkaana ollut Tuula Haatainen.

– Uskon, että on mahdollista suunnilleen tuplata se ääniosuus, jonka presidentinvaaleissa sain, Väyrynen kertoo Ilta-Sanomille.

Väyrynen pitää realistisena tavoitteena myös sitä, että kevään eduskuntavaaleissa liike saa Manner-Suomen jokaisesta vaalipiiristä ainakin yhden ehdokkaan.

Ehdokkaita yli puoluerajojen

Toistaiseksi Seitsemän tähden liike ei ole puoluerekisterissä. Väyrysen mukaan kannattajakortit saadaan kuitenkin kerättyä todennäköisesti jo seuraavina parina viikkona. Seuraava askel silloin kohti tavoitetta on ehdokkaiden hankkiminen.

– Voimme valita ehdokkaita joiltakin osin heti, kun puolue on rekisterissä. Mutta voimme myös odottaa aika pitkälle kevään puolelle, koska on suuri määrä sellaisia henkilöitä, jotka olisivat halunneet päästä jonkun puolueen ehdokkaaksi, mutta eivät ehkä pääse.

– Jos he hyväksyvät tähtiliikkeen ohjelman ja säännöt ja tavoitteet, me voimme ottaa heitä ehdokkaaksi yli puoluerajojen.

Väyrynen aikoo myös lähteä yliopistokiertueelle, jossa tarkoituksena on saada liikkeeseen mukaan nuorempia ehdokkaita.

Väyrynen kertoo hänen kannatuksensa pohjautuvan vahvasti maakuntien tukeen. Miehen mukaan etelässä media ei ole antanut hänelle useinkaan näkyvyyttä, minkä takia hänen kannatuksensa voi yllättää.

– Aina kun olen käynyt vaaleihin ongelmana on ollut se, että niin sanottu etelän media ei ole antanut julkisuutta, joten se kannatus on kerätty maaseudulla. Olen kiertänyt paikkakunnalta toiselle, pitänyt puhetilaisuuksia ja tavannut ihmisiä. Kun kannatus alkaa gallupeissa nousta, alkaa etelän mediakin huomata, että tässä on tulossa yllätys.

Myös tuleviin eduskuntavaaleihin Väyrynen aikoo valmistautua kampanjoimalla koko maassa.

Kirja pohjana vaalikampanjoille

Väyrynen uskoo Seitsemän tähden liikkeen vetoavan erityisesti perussuomalaisten ja keskustan kannattajiin. Konkaripoliitikon mukaan kyseisten puolueiden äänestäjistä noin 20 prosenttia on pettyneitä puolueisiin, minkä takia he saattavat olla valmiita liittymään tähtiliikkeen riveihin.

– Suurin potentiaali on laajassa keskustassa, jossa ovat perussuomalaisiin ja keskustaan pettyneet. He ovat niitä, joille tähtiliikkeen tärkeimmät tavoitteet ovat tärkeitä: Suomen itsenäisyys ja puolueettomuus, hallittu maahanmuuttopolitiikka, koko maan kehittäminen aluepolitiikassa, köyhän asian ajaminen.

Väyrynen kirjoitti tuoreen kirjansa parissa viikossa. Tarkoituksena oli saada se ensi viikonloppuna pidettäville kirjamessuille. Lisäksi Väyrynen halusi kertoa Seitsemän tähden liikkeen taustoista ja sen tulevaisuuden suunnitelmista.

– Tarkoitus on, että menemme eduskunta- ja eurovaaleihin terve Suomi -teemalla. Tällä kirjalla pohjustetaan eduskunta- ja eurovaalikampanjaa, Väyrynen toteaa viitaten kirjan nimeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt