Paavo Väyrysen hurja laskelma: Seitsemän tähden liikkeellä mahdollisuus jopa 12 prosentin kannatukseen vaaleissa - Politiikka - Ilta-Sanomat

Paavo Väyrysen hurja laskelma: Seitsemän tähden liikkeellä mahdollisuus jopa 12 prosentin kannatukseen vaaleissa

Paavo Väyrynen arvioi, että Seitsemän tähden liike voisi nousta Suomen suurimmaksi puolueeksi neljän vuoden kuluttua.

Paavo Väyrynen näkee puolueellaan valoisan tulevaisuuden.­

17.10.2018 12:40

Paavo Väyrynen kertoo tuoreessa kirjassaan Terve Suomi lähtevänsä ehdolle sekä eduskunta- että eurovaaleissa. Väyrysen suunnitelmat Seitsemän tähden liikkeelle ovat myös vähintään kunnianhimoiset –puolue tavoittelee keväällä keskisuuren puolueen asemaa, neljän vuoden kuluttua suurimman.

Väyrysen mukaa syyskuun alussa järjestetyssä kokouksessa yli kolmannes kolmestakymmenestä osallistujasta oli innokas ehdokkaaksi. Toistaiseksi puolue ei ole vielä puoluerekisterissä, mutta Väyrysen mukaan kannattajakorttien keruu etenee kuitenkin hyvää vauhtia.

Väyrynen laskee, että tarjolla on vähintään yksi kansanedustajan paikka jokaisessa manner-Suomen vaalipiirissä. Lisäksi Seitsemän tähden liikkeen kautta on mahdollista päästä Euroopan parlamentin jäseneksi.

– Arviomme menestymismahdollisuuksistamme perustuu presidentinvaalien tulokseen. Saimme näissä poikkeuksellisissa vaaleissa runsaan kuuden prosentin kannatuksen ja voitimme suurten puolueiden, SDP:n ja Keskustan ehdokkaat. Eduskuntavaaleissa voimme saada vähintään kaksinkertaisen ääniosuuden, Eurooppa-vaaleissa jopa suuremman, Väyrynen kirjoittaa.

– Ensi keväänä tavoittelemme paikkaa keskisuurten puolueiden joukossa, neljän vuoden kuluttua asemaa maan suurimpana puolueena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?