Politiikka

HS: Sipilä aikoo mittauttaa hallituksen luottamuksen irtisanomislaissa

Julkaistu:

Pääministeri Juha Sipilä aikoo Helsingin Sanomien mukaan tehdä hallituksen tiedonannon koskien irtisanomislakia.
Helsingin Sanomat uutisoi, että pääministeri Juha Sipilä aikoo tehdä irtisanomislaiksi kutsutusta laista hallituksen tiedonannon eduskunnassa.

Tiedonanto käsitellään täysistunnossa. Tiedonannon käsittely päättyy yleensä äänestykseen hallituksen luottamuksesta. Mikäli enemmistö on lain kannalla, laki tuodaan eduskuntaan. Jos lakia vastustavat ovat enemmistössä, se tarkoittaa epäluottamuslausetta hallitukselle ja mahdollisesti uusia vaaleja.

Irtisanomislaiksi on kutsuttu hanketta, jolla helpotettaisiin henkilöperusteista irtisanomista pienissä yrityksissä. Lakihanke on herättänyt vastustusta useissa ammattiliitoissa.

Lokakuun alussa esimerkiksi Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Palvelualojen ammattiliitto PAM ilmoittivat ylityökielloista irtisanomislakia vastustaakseen. JHL:llä on voimassa myös vuoronvaihtokielto.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

PAM, Ammattiliitto Pro, Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL sekä Sähköliitto ja Teollisuusliitto käynnistävät myös päivän pituisen lakon, jolla liitot vastustivat irtisanomislain uudistusta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt