Politiikka

Vihreiden ryhmäpomo Krista Mikkonen tukee Jani Toivolan päätöstä: ”Tämä on ollut Janin oma harkinta ja ratkaisu”

Julkaistu:

Viime viikolla Krista Mikkonen joutui antamaan Jani Toivolalle vakavat moitteet paheksuttavasta toiminnasta.
Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen ei halua ottaa kantaa Jani Toivolan päätökseen olla asettumatta ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa.

– Nämä ovat tietysti aina henkilökohtaisia päätöksiä ja kunnioitan tätä päätöstä. Mielestäni Jani sitä hyvin avasikin Facebookissa.

Toivola on viime viikkojen aikana selitellyt taksilaskuaan, kulukorvausten nostamista ja kouluvierailuista saamiaan palkkioitaan julkisuudessa. Toivola ilmoitti keskiviikkona päättäneensä jättää eduskunnan ensi kevään jälkeen.

– Viime viikot ovat olleet oman poliittisen urani haastavimpia. Eniten harmittaa se, että myös muut ihmiset, yhteistyökumppanini, ovat joutuneet selvittämään asioitaan julkisuudessa. Olen saanut paljon vihaisia ja pettyneitä viestejä niin äänestäjiltäni kuin muiltakin. Otan täyden vastuun teoistani, Toivola kirjoitti Facebookissa.


Ilta-Sanomien haastattelussa kansanedustaja sanoi, että päätös oli monen tekijän summa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Totta kai viime viikkojen asiat ovat osa sitä päätöstä olleet. Ja varmaan yleisellä tasolla sitä jokainen miettii kun vaalit lähestyy, että haluaako jatkaa ja miten on vuodet mennyt.

Lue lisää: Toivola IS:lle: Kohut eivät olleet ainoa syy jättäytyä eduskunnasta – ”Monen asian summa”

Mikkonen sanoo, että eduskuntaryhmässä on yleisellä tasolla puhuttu siitä, kuka on tehnyt päätöksen, asettuuko ehdolle ensi vaaleissa.

– Hän kertoi, että aikoo tehdä ratkaisuja ja ilmoittaa siitä sitten, Mikkonen kertoo keskustelustaan Toivolan kanssa.

– Tämä on ollut Janin oma harkinta ja ratkaisu. Sen verran mitä hän on halunnut avata, hän on tehnyt niin omassa Facebookissaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Viime viikon perjantaina Mikkonen antoi Toivolalle vakavat moitteet paheksuttavasta toiminnasta. Mikkosen mukaan ongelmallista oli, että lähes joka päivä tuntui paljastuvan uusia epäselvyyksiä, vaikka Toivola oli sanonut haluavansa olla avoin.

– Tämä on juuri se ongelma. On esiintynyt tällaista huolimattomuutta ja leväperäisyyttä kansanedustajan tehtäviin saaduissa etujen käytössä. Tämä on se asia, miksi katsoin, että vakavat moitteet ovat aiheelliset. Erityisen tärkeää olisi, että kansanedustaja toimiessaan pystyy herättämään ihmisten luottamusta sekä itseensä että yleisesti politiikkaan ja päättäjiin.


Mikkonen harmittelee sitä, että Toivolan kohut ovat vieneet huomion politiikan sisällöstä. Kaikesta huolimatta ryhmäpomo kehuu lähes kahdeksan vuotta kansanedustajana toiminutta Toivolaa.

– Jani on todella pidetty ja hyvä työkaveri. Hän on tehnyt todella hyvää työtä ennen kaikkea yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden puolesta ja lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi.