Opetusministeri tiukkana Huhtasaarelle: ”Vastuutonta lietsoa vihapuhetta oppilaita kohtaan”

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok) mielestä on vastuutonta lietsoa vihapuhetta oppilaita kohtaan.

Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps, kuva oik.) nostatti viikonloppuna Twitterissä kohun, jonka seurauksena tamperelaiskoulu joutui hankkimaan vartijan porteilleen. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok, kuva vas.) pyytää Huhtasaarta jättämään koulut rauhaan.

3.10.2018 10:45

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) kommentoi lyhyesti perussuomalaisten kansanedustajan ja varapuheenjohtajan Laura Huhtasaaren viikonloppuna nostattamaa koulu-kohua.

– Luotan suomalaisten opettajien ammattitaitoon ja arvostelukykyyn ja kehotan Huhtasaarta tekemään samoin. Pyydän häntä jättämään koulut rauhaan. On vastuutonta lietsoa vihapuhetta oppilaita kohtaan. Muutenkaan en pidä hyvänä, että poliitikot puuttuvat opetussuunnitelmien sisältöön tai opettajien autonomiaan, Grahn-Laasonen kommentoi.

– Perusopetuslain mukaan opetuksen tavoitteena on tukea oppilaiden kasvua ihmisyyteen ja eettisesti vastuukykyiseen yhteiskunnan jäsenyyteen sekä antaa heille elämässä tarpeellisia tietoja ja taitoja.

Huhtasaari julkaisi viikonloppuna Twitter-tilillään kuvan koulun oppilaiden tekemästä julisteesta, jossa on poliitikkojen kuvia ja turvapaikanhakijoita pelastuslautalla. Otsikossa lukee ”Suomeen vai kuoleen”?

Työt ovat osa kaupungin kulttuurikasvatusohjelmaa, jonka anti oli esillä jo viime keväänä.

Näyttelystä käy ilmi, että ohjelmassa nuoret ovat itse ideoineet ja toteuttaneet kuvia hyvin erilaisilla tekniikoilla erilaisista teema-aiheista ympäristökysymyksistä rauhanaatteeseen ja kantaa ottamattomiin töihin.

Huhtasaaren mukaan usea opiskelija taas oli ottanut häneen yhteyttä ja kertonut, kuinka koulujen opettajat lietsovat oppilaita poliitikkoja kohtaan.

Tamperelaiskoulu sai kohun seurauksena niin paljon epäasiallista palautetta, että se päätti asettaa koululle vartijan.

Lue lisää: Tampereen kaupunki joutui lähettämään vartijan Huhtasaaren ryöpyttämälle koululle – turvallisuuspäällikkö: ”Reagoidaan, jos on tarvetta turvata koulurauhaa

Lue lisää: Näin Laura Huhtasaari kommentoi kaupungin tarvetta asettaa vartija ryöpyttämälleen koululle

Myös koulun rehtori ihmetteli Huhtasaaren toimintaa Ilta-Sanomille. IS ei julkaise koulun nimeä, luokka-astetta eikä nimiä julisteen tekijöiden alaikäisyyden takia.

– Olen pahoillani, että oppilaiden työ on julkaistu ilman asiayhteyden selvittämistä, sanoo koulun rehtori.

Vaikka työ on ollut esillä julkisessa tilassa, alaikäisten lasten töiden julkaisemiselle pitäisi aina olla lupa, rehtori muistuttaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?