Alaikäisten tekemästä kuvasta suuttunut Laura Huhtasaari: ”Aikuiset menevät lasten etunimien taakse”

Julkaistu:

Politiikka
Keskustelu nuorten sananvapaudesta ja politiikan sotkemisesta perusopetukseen käy kuumana Laura Huhtasaaren Twitter-päivityksen jälkeen.
Perussuomalaisten kansanedustaja, varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari ei kadu päätöstä julkaista Twitter-tilillään koulun oppilastyö.

Huhtasaari julkisti kuvan julisteesta, jossa on poliitikkojen kuvia ja turvapaikanhakijoita pelastuslautalla. Otsikossa lukee ”Suomeen vai kuoleen”?

Huhtasaaren mukaan usea opiskelija on ottanut häneen yhteyttä ja kertonut, kuinka koulujen opettajat lietsovat oppilaita poliitikkoja kohtaan.

– Tämä on osoitus siitä, että aikuiset eivät edes halua keskustella asiasta, ja yrittävät kääntää huomioon pois, ja menevät lasten etunimien taakse, Huhtasaari viestitti Ilta-Sanomille.

Laura Huhtasaari julkaisi kuvan alaikäisten oppilaiden tekemästä julisteesta – rehtori pitää kansanedustajan toimintaa ”erikoisena”

Hänen mielestään lasten yksityisyyskysymys ei ole olennainen kysymys, koska juliste on ollut jo julkisessa tilassa ja Instagram-sivuilla. Koulun rehtorin mukaan teos on ollut koulun aulassa parinkymmenen muun työn kanssa mutta jo alkuvuonna.

”Erittäin ikävää”

Tampereen apulaispormestari, opettaja Johanna Loukaskorpi (sd.) sanoi Ylelle, että poliitikkojen ei tulisi puuttua opetuksen sisältöihin.

– Minusta on erittäin ikävää, että kansanedustaja nostaa twiitissään yksittäisen koulun ja oppilaat esiin julistaakseen omaa poliittista aatettaan. Kansanedustajien tulisi kannustaa nuoria yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen - ei yrittää kieltää sitä tai asettaa keinoja kyseenalaisiksi, mikäli ne eivät satu istumaan oman puolueen ajatusmaailmaan, hän sanoi Ylelle.

Loukaskorven mukaan esimerkiksi äidinkielen ja kirjallisuuden opetussuunnitelmaan kuuluvat vaikuttamien keinojen tavat.

Huhtasaari sanoi, että pitää nuorten sananvapautta ”arvokkaana asiana”.

– Aikuisten vetämissä projekteissa aikuiset vastaavat millaiset työt pääsevät esille ja millaisessa ilmapiirissä niitä tehdään.

Oppilaiden nimiä ei saa julkaista ilman vanhempien lupaa. Juliste on esillä luvan kanssa mutta asiayhteys on toinen kuin kaupungin laajemmassa taidekasvatusprojektissa kouluille.

Taidekaari-hanke julkaisi kuvan alun perin sosiaalisessa mediassa helmikuussa.

Juttua täydennetty 1.10.2018 kello 15.29: Taidekaari-hanke julkaisi Huhtasaaren levittämän kuvan alun perin sosiaalisessa mediassa helmikuussa.