Politiikka

Kaikkonen: Hallituksen nahistelu saa riittää – heitti silti piikin kokoomukselle: ”Anteeksi voi olla hyvä antaa, vaikka ei huomattaisi pyytääkään”

Julkaistu:

Keskustan ryhmäjohtajan Antti Kaikkosen mukaan asiat olisi nyt pistettävä mittasuhteisiin ja ”jonninjoutava nahistelu” saa luvan loppua.
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kaikkosen mukaan keskustassa oli tarvetta käydä keskinäistä keskustelua sen jälkeen, kun kokoomus syytti viime perjantaina pääministeri Juha Sipilää (kesk) painostuksesta ja vähättelystä ulkoministeri Timo Soinin (sin) luottamusäänestykseen liittyen.

Keskustan eduskuntaryhmä piti tänään tiistaina nopealla aikataululla koolle kutsutun kokouksen pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa.

– Hallituksen toimintakyvystä tässä oli kysymys. Oli aika reippaita sanoja ja kannanottoja vähän sieltä sun täältä, Kaikkonen kuvaili kokousta sen päättymisen jälkeen.

Hän kertoi, että montaa keskustan kansanedustajaa hiersi etenkin kokoomuksen ryhmänjohdosta perjantaina tullut kannanotto ja ryhmässä oli havaittavissa selvää ärtymystä kokoomusta kohtaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Nyt on tehty selväksi kokoomuksen suunnalta, että se perustui vääriin tietoihin, mitkä heillä oli. Ja he ovat sitä harmitelleet, hän kuittasi riidan.


Pientä tyytymättömyyttä kokoomusta kohtaan oli silti edelleen kuultavissa Kaikkosen kommenteissa.

Kokoomuksen ryhmäjohtaja Kalle Jokinen ei nimittäin ole suoraan julkisesti pyytänyt Sipilältä syytöksiä anteeksi.

– Politiikassa kai joskus on niin, ja varmaan elämässä muutenkin, että anteeksi voi olla hyvä antaa, vaikka ei huomattaisi pyytääkään, Kaikkonen totesi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Viesti oli selvästi suunnattu kokoomuksen suuntaan.

– Kalle Jokinen on tänään useampaan otteeseen todennut, että heidän kannanottonsa perjantaina perustui vääriin tietoihin, väärään uutisointiin ja vääriin faktoihin ja tätä harmitellut. Ja sillä mennään. Turha tätä on enempää jankata tätä asiaa.

Kaikkosen mukaan asiat olisi nyt pistettävä mittasuhteisiin ja ”jonninjoutava nahistelu” saa luvan loppua.

– Tätä on käyty nyt riittävästi läpi ja tätä nahistelua on turha jatkaa. Hallituksella on varmasti tärkeämpääkin tekemistä.

Hallituksen toimintakykyä hän kuvaili ainakin keskustan puolelta hyväksi.

– Ja uskon, että myös halliotuskumppaneiden kannalta. Tästä jatketaan.


Kaikkonen kertoi vielä tänään soittavansa kokoomuksen ja sinisten ryhmäjohtajille Kalle Jokiselle ja Simon Elolle.

Kaikkonen kommentoi medialle myös hallituksen sote- ja maakuntauudistuksen etenemistä eduskunnassa, vaikka hänen mukaansa keskustan ryhmää ei sen vuoksi kutsuttukaan tänään paikalle.

– Onhan siinä matkaa vielä maaliin. Se on tällä hetkellä sosiaali- ja terveysvaliokunnan käsissä.

– Mutta onhan totta, että moni laittaa kapuloita rattaisiin tällä hetkellä eduskunnassa ja aivan varmaa tuo läpimeno ei tällä hetkellä ole, Kaikkonen myöntää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt