Katso lista: 8 hallituksen kansanedustajaa oli poissa Soinin luottamusäänestyksestä

rac

Julkaistu:

Ulkoministeri Timo Soinin (sin) luottamusäänestyksestä oli poissa kahdeksan hallituspuolueiden edustajaa.
Poissa oli viisi kokoomuksen, kaksi sinisten ja yksi keskustan eduskuntaryhmän edustaja.

Kokoomuksen kansanedustajista Saara-Sofia Sirén ja Jaana Pelkonen sanoivat jo eilen, etteivät aio äänestää Soinin luottamuksen puolesta. He olivat äänestyksestä poissa. Sofia Vikman (kok) sen sijaan oli vielä torstaina epävarma kannastaan, mutta äänesti lopulta Soinin luottamuksen puolesta.

Kansanedustaja Sari Multala (kok) ei ollut paikalla. Hän kertoo IS:lle, että on valtakunnallisella maanpuolustuskurssilla.

Kansanedustaja Lenita Toivakka (kok) osallistui täysistuntoon. Hän pidättäytyi Sirénin ja Pelkosen tavoin äänestyksestä.

Kokoomuksen Juhana Vartiainen puolestaan ilmoitti heti äänestyksen jälkeen, että hän oli painanut vahingossa paikallaolonappia, kun hänen oli tarkoitus painaa Jaa-nappia.

Oppositiopuolueista kaikki perussuomalaiset äänestivät tyhjää, kun taas kaikki kristillisdemokraatit äänestivät Soinin luottamuksen puolesta. Tyhjää äänesti myös Kansalaispuolueen Paavo Väyrynen. Liike Nyt -eduskuntaryhmän Harry Harkimo oli poissa.

Muuten äänestys noudatti hallitus-oppositio-jakoa. Eduskunta äänesti Soinin luottamuksen puolesta lopulta äänin 100–60, tyhjää äänesti 18 ja poissa oli kaikkiaan 21.

Katso äänestystulos kokonaisuudessaan eduskunnan sivuilta.

Nämä hallituksen kansanedustajat olivat poissa äänestyksestä:

Elovaara, Tiina (sin)

Lohela, Maria (sin)

Multala, Sari (kok)

Pekkarinen, Mauri (kesk)

Pelkonen, Jaana (kok)

Sirén, Saara-Sofia (kok)

Toivakka, Lenita (kok)

Vartiainen, Juhana (kok)