Jaana Pelkonen ei anna Soinille luottamustaan: ”Tiedän aika vahvasti, että en ole se ainoa”

Julkaistu:

Kansanedustaja Jaana Pelkosen (kok) mukaan kokoomuksen eduskuntaryhmä ei tule olemaan yhtenäinen Soinin luottamusäänestyksessä.
Kokoomuksen kansanedustaja Jaana Pelkonen ei aio antaa ulkoministeri Timo Soinille (sin) tukeaan ja luottamustaan huomenna perjantaina eduskunnan ulkoministeriä koskevassa epäluottamusäänestyksessä.

– Se on varma, että en tule painamaan nappia, jossa annetaan Soinille luottamus. Mutta en ole toisaalta painamassa nappia, jossa horjutetaan tämän maan hallitusta.

– Eli olen paikalla huomenna eduskunnassa, minulla on työpäivä. Eli olen salissa, mutta luultavasti sitten istun paikallani, Pelkonen sanoo.

Hänen mukaansa Soinin olisi tullut käyttää ulostuloissaan enemmän harkintaa.

– Soini on vedonnut tänään omaantuntoon, mutta muillakin ihmisillä on omatunto kuin Soinilla. Ja minun omatuntoni ei salli antaa luottamusta tässä asiassa, sillä minun mielestäni ministerin olisi tullut tietää paremmin miten toimia tämänkaltaisessa asiassa.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja eduskuntaryhmän johtaja Kalle Jokinen olivat tänään kokoomuksen ryhmäkokouksen jälkeen selväsanaisia siitä, että kokoomus pysyy äänestyksessä yhtenäisenä Soinin takana.

– Ei meidän eduskuntaryhmä ole yhtenäinen. Tiedän aika vahvasti, että en ole se ainoa joka tulee toimimaan tällä tavalla, Pelkonen toteaa.

Ainakin kokoomuksen edustaja Saara-Sofia Sirén on todennut, ettei voi antaa Soinille äänestyksessä luottamustaan. Myös hän kertoi kuitenkin pyrkivänsä olemaan paikalla huomenna perjantaina järjestettävässä äänestyksessä.

Sirén tulkitsi Soinin tämänpäiväisiä sanomisia salissa niin, ettei tämä pahoitellut ulostulojaan, eikä luvannut jatkossa toimia Suomen linjan mukaisesti.

Sirénin mukaan keskustelu kokoomuksen ryhmässä on kuitenkin harmittavan sukupuolittunutta.

– Yleisellä tasolla täytyy sanoa, että tämä on harmittavan sukupuolittunut tämä keskustelu. Mutta kyllä meidän ryhmässä tästä käyttivät puheenvuoroja niin nais- kuin miesedustajat, Sirén sanoo.

Myös Pelkonen toivoo, että miehetkin toisivat asiassa vahvemmin omia kantojaan esiin.

– Siitä ollaan tänään myös puhuttu naisten kesken eduskunnassa, että myös miehet voisivat vahvemmin tulla tässä asiassa esiin, sillä se ei ole lopulta vaan naisten asia, Pelkonen sanoo.

Kolmas äänestyskannastaan vielä epävarma kokoomusedustaja on Sofia Vikman, joka ei ole vielä kertonut, miten aikoo äänestyksessä menetellä.

Soinin luottamuksesta äänestettäneen huomenna perjantaina klo 13.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt