Onko Jani Toivolan taksin käyttö ekoteko? Näin kommentoidaan vihreiden eduskuntaryhmästä

Kansanedustaja Jani Toivola (vihr) on käyttänyt tällä vaalikaudella eduskunnan taksikorttia yli tuhat kertaa, Iltalehti kertoi.

Iltalehti: Kansanedustaja Jani Toivola on käyttänyt eduskunnan taksikorttia 22 000 euron edestä.

17.9.2018 18:26 | Päivitetty 17.9.2018 18:45

Kansanedustaja Jani Toivola (vihr) on Iltalehden selvityksen mukaan ollut eduskunnan ahkerin taksikäyttäjä.

Toivola on Iltalehden selvityksen mukaan ajanut tällä vaalikaudella, huhtikuusta 2015 tämän vuoden elokuun loppuun mennessä, taksilla yli tuhat kertaa, ja Toivolan taksimatkoista on kertynyt noin 22 000 euron lasku. Iltalehden haastattelema Toivola piti taksin käyttöä ympäristötekona.

Onko kansanedustaja Toivolan taksinkäyttö ekoteko, virheiden eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Olli-Poika Parviainen?

– En lähde arvioimaan kollegan taksinkäyttöä. Ekoteon määrittelyssä on erilaisia näkökulmia ja en nyt lähde määrittelemään ekotekoa, Parviainen vastasi.

Eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Olli-Poika Parviainen (vihr) ei lähtenyt arvioimaan ryhmätoverinsa ahkeran taksinkäytön ympäristöystävällisyyttä.

Edustaako taksinkäyttö vihreää politiikkaa?

– En ole ajatellut, että kansanedustajan taksinkäyttö liittyisi suoraan vihreään politiikkaan. Taksi on toki joukkoliikennettä. Ei tässä ole mielestäni poliittisesta asiasta kyse.

Helsingissä on maan paras joukkoliikenne. Toivola on käyttänyt taksia joukkoliikenteen sijasta?

– Jokaisen kansanedustajan on arvioitava itse oman taksinkäytön tarve. Ja säästääkö sillä aikaa ja onko se työtehtävien kannalta mielekästä. En halua alkaa arvioida muiden taksinkäyttöä, eikä meillä ole ryhmässä ollut tästä asiasta keskustelua, Parviainen vastasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?