Politiikka

Sipilä kommentoi saunapuheita Harkimon kanssa Veikkauksen hallituspaikasta: ”Hjallis ei ole saunonut kotonani”

Julkaistu:

Pääministerin mukaan hän ei ole luvannut mitään paikkaa kenellekään.
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kommentoi IS:lle taannoisia saunapuheitaan kansanedustaja Harry Harkimon (Liike Nyt) kanssa.

Sipilä kiisti edelleen Harkimon tapaan, että he olisivat tehneet talvella 2017 diilin Harkimon nimittämisestä Veikkauksen hallitukseen.

Harkimo hoiti itsensä Veikkauksen hallituksen jäseneksi ja suututti sooloilullaan kokoomuksen keväällä 2017. Asia nousi uudelleen esiin eilen julkaistussa kirjassa Hjallis Harkimo – Suoraan sanottuna (WSOY).

Lue lisää: Harkimo kertoo kirjassaan saunahetkestä pääministerin kanssa, mikä johti Veikkauksen huippupestiin – ”Sipilä toimi lupauksensa mukaisesti”


Harkimo kiisti niin kirjassaan kuin IS:lle, että hän olisi tehnyt diilin Veikkauksen hallituspaikasta Sipilän kanssa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Harkimo kuitenkin sanoi kirjassaan, että Sipilä piti lupauksensa.

– Sipilä kuitenkin nimitti mut ja toimi siinä lupauksensa mukaisesti suoraselkäisesti, Harkimo toteaa kirjassaan.

Mitä Hjallis Harkimolle lupasitte, pääministeri Sipilä?

– En ole luvannut yhtään mitään, koskaan kenellekään. Kysyin sitä kokoomuksen eduskuntaryhmästä, sain sieltä vastauksen. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on ainoa, jonne olen lupauksia antanut. Kokoomuksen ryhmäjohtajan kanssa kävin keskustelun, Sipilä vastasi IS:lle.

Sillä ei ollut mitään tekemistä nimityksen kanssa, että Harkimo on saunonut kotonanne ja kertonut halustaan Veikkauksen hallitukseen?

– Hjallis ei ole saunonut kotonani, Sipilä tyytyi sanomaan IS:lle.

Tämän jälkeen Sipilän avustaja sanoi pääministerin ympärillä olleille toimittajille, että onko muita aiheita.


Harkimo kirjoittaa kirjassaan, että hän oli kertonut Sipilälle kiinnostuksestaan Veikkauksen hallitukseen. Harkimo oli ollut Sipilän kanssa saunomassa.

– Olin sanonutkin Sipilälle, kun olin hänen luonaan saunomassa, että sellainen paikka kiinnostaa. Sitten keväällä 2017 Sipilä soittikin, että kiinnostaako mua nyt se paikka. Sanoin, että tietysti kiinnostaa. No, siitähän nousi sitten härdelli, Harkimo kirjoitti kirjassaan.

Pääministeri Sipilä nimitti Harkimon Veikkauksen hallitukseen keväällä 2017.

Kokoomus ajoi paikalle kansanedustaja Timo Heinosta (kok).

Harkimo sanoi niin kirjassaan kuin IS:lle, että hän kävi Sipilän kanssa saunomassa, kertoi mielenkiinnostaan Veikkauksen hallitukseen, Sipilä ei luvannut mitään ja Sipilä tarjosi myöhemmin paikkaa Veikkauksesta.

Normaalisti puolueet saavat itse valita omat edustajansa kiintiöpaikoilleen valtionyhtiöihin. Omistajaohjauksesta vastannut Sipilä kuitenkin valitsi itse ohi eduskuntaryhmien Veikkaukseen demaripaikalle kansanedustaja Jutta Urpilaisen (sd) ja kokoomuksen paikalle Harkimon.

Sipilä perusteli keväällä 2017 Harkimon valintaa sillä, että kokoomus olisi antanut kolme nimeä ja Veikkaus halusi hallitukseensa myös eduskunnasta talousosaamista.

Harkimo jätti Veikkauksen hallituspaikan joulukuussa 2017, koska hänen omistamansa yritys oli konsultoinut Tampereen hallia, ja halliin on tulossa myös Veikkauksen kasino.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt