Harkimo uutuuskirjassaan: Niin Stubb kuin Orpo tarjosivat ministerinpaikkaa

Julkaistu:

Kansanedustaja Harry Harkimo (Liike Nyt) antaa ymmärtää, että kokoomusjohtajat tarjosivat hänelle kahdesti ministerinpaikkaa.
Harry ”Hjallis” Harkimo kertoo asiasta kirjassaan Suoraan sanottuna (Wsoy).

Harkimo suostui kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi alkuvuodesta 2015.

Silloinen puheenjohtaja ja pääministeri Alexander Stubb (kok) oli tuolloin kutsunut Harkimon Kesärantaan tapaamiseen.

Harkimon mielestä hän sai käsityksen, että Stubb tarjosi hänelle kulttuuriministerin paikkaa huhtikuun 2015 vaalien jälkeen.

– Stubb sanoi, että eikö olisi hienoa, jos kulttuuriministerin salkku tulisi kokoomukselle, että sehän sopisi mulle hyvin, Mä puolestani sanoin, että haluan olla mukana hallitusneuvotteluissa, Harkimo sanoi kirjassaan.

Harkimo ei päässyt lainkaan mukaan hallitusneuvotteluihin. Kokoomus sai koko hallitusneuvotteluissa koko opetusministeriön, ja Sanni Grahn-Laasonen hoiti yhdistettyä opetusministerin ja kulttuuriministerin salkkua.

Harkimo sai myös käsityksen, että kokoomuksen uusi puheenjohtaja Petteri Orpo (kok) olisi tarjonnut hänelle ministerinsalkkua.

Harkimo oli tukemassa Orpoa ja syrjäyttämässä Stubbia puheenjohtajan paikalta.

Harkimo sanoi olleensa Orpon kanssa Töölöntorilla istumassa puoluekokouksen jälkeen. Orpo oli kertonut, että hän halusi Kai Mykkäsen (kok) ulkomaankauppaministeriksi, koska halusi hallitukseen Mykkäsen tapaisen ”yleismiehen” ja Mykkänen oli ollut Stubbin kampanjapäällikkö.

– Töölössä Orpo sitten lupasi, että jos kokoomukselle tulee uusi ministerinposti auki, hän siirtää Mykkäsen muualle, Harkimo kirjoitti.

Kun hallitus lisäsi ministereiden lukumäärää kolmella, kokoomus sai kahta salkkua hoitaneelta työministeri Jari Lindströmiltä (ps) oikeusministerin salkun. Paikalle nimitettiin kokoomusryhmän toinen juristi, Antti Häkkänen (kok).

Harkimo oli Häkkäsen valinnan jälkeen Orpon kanssa Elitessä lounaalla.

– Orpo ei enää silloin muistanut luvanneensa siirtää Mykkäsen pois. Silloin sanoin Petterille, että älä lupaa mitään sellaista, mitä et voi sitten pitää. Siitä oikeusministerin paikasta en tietenkään ollut katkera, koska siihen tarvittiin juristi, Harkimon kirjassa kerrotaan.

Kun sisäministeri Paula Risikko (kok) siirtyi puhemieheksi tämän vuoden helmikuussa, Orpo antoi Mykkäselle entistä raskaamman salkun, sisäministerin salkun.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt