Politiikka

Eduskunnan jättävä Mauri Pekkarinen jätti jatkosuunnitelmansa auki – ”Kynä pysyy edelleen kädessä”

Julkaistu:

Politiikka
Eduskunnan varapuhemies Mauri Pekkarinen (kesk), 70 jättää eduskunnan, mutta kertoo harkitsevansa eurovaaleihin lähtemistä.
Eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Mauri Pekkarinen (kesk), 70 on päättänyt jättää eduskunnan ensi kevään eduskuntavaalien jälkeen.

Pekkarinen kertoi asiasta tänään perjantaina eduskunnassa pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Hän jätti kuitenkin jatkosuunnitelmansa vielä avoimeksi ja vakuutti, että ”kynä pysyy edelleen kädessä”.

– Hyvin mielenkiintoisia asioita on myös eduskunnan ulkopuolella, Pekkarinen kierteli kysymystä tulevaisuuden suunnitelmistaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue myös: Mauri Pekkarinen ei lähde enää ehdolle eduskuntavaaleihin – eurovaaliehdokkuus vielä auki

Pekkarinen kertoi ainakin harkitsevansa ehdolle asettumista ensi toukokuussa järjestettävissä eurovaaleissa selvitettyään ensin, ”onko siellä Maurin mentävää aukkoa”.

– Jätän oven raolleen tuolle mahdollisuudelle, jalan laitan vähän sinne oven väliinkin.

– Ajatus on, että tässä muutaman viikon ajan pidän silmät auki, katson vähän ympärilleni. Kuuntelen mitä kenttä vastaa. Onko siellä Maurin mentävää aukkoa. Jos on sellainen houkuttava aukko, niin en pidä poissuljettuna, ettenkö sinne voisi lähteä.

Pekkarinen lupasi ilmoittavansa suunnitelmistaan vaalien suhteen muutaman viikon sisällä.

Maakuntavaalit ovat kuitenkin hänen itsensä mukaansa se todennäköisin vaali, joissa hän tulisi asettumaan ehdolle. Mikäli maakuntavaalit joskus järjestetään.

”On tutkailtava lähimaastoa kotona”

Pekkarisen mielestä hänen on myös ”tutkailtava lähimaastoa kotona”. Ensi keväänä Pekkarinen tulee olleeksi kansanedustajana yhtäjaksoisesti yhteensä 40 vuotta ja yhden kuukauden.

– Olen pistänyt itseni likoon selviytyäkseni tehtävästä mahdollisimman hyvin, hän totesi tänään perjantaina.

– Itsensä likoon panemisen on saanut tuta varmasti minun perhe, hän myönsi.

Pekkarinen kertoo erityisesti nauttineensa viime kesänä viettämästään ajasta vaimon, lasten ja lastenlasten kanssa.

”Kun debatti on käyty niin väki häipyy”

Pekkarinen otti perjantaina osaa myös eduskunnan jättävien konkarikansanedustajien pohdiskeluun siitä, miten eduskunnan keskustelukulttuuri on vuosien kuluessa kehittynyt huonompaan suuntaan.

Hänen mukaansa syvällinen ja analyyttinen keskustelu asioista on vähentynyt eduskunnan suuressa salissa, ja meno on mennyt pinnallisemmaksi.

– Minuutin puheenvuorossa ei ole tilaisuutta osoittaa, että olet perehtynyt johonkin asiaan.

– Katsotaan vaikka viime kevään istuntoja. Onhan se hyvä juttu, että istunnot loppuu nopeasti, että ne eivät kestä pitkään. Mutta mihin ne loppuu? Ne loppuu siihen, että kun debatti on käyty niin väki häipyy, Pekkarinen pohti tänään eduskunnassa.

Pekkarinen on toiminut keskustan kansanedustajana vuodesta 1979 ja keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajana vuosina 1999–2003.

Hän on toiminut kansanedustajan uransa lisäksi myös kolmessa eri ministeripestissä: sisäministerinä, kauppa- ja teollisuusministerinä ja elinkeinoministerinä. Jyväskylän kaupunginvaltuustossa Pekkarinen on istunut 1970-luvulta lähtien.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt