Soteministeri Saarikko ja sotevaliokunnan Kiuru ottavat mittaa toisistaan - Politiikka - Ilta-Sanomat

Soteministeri Saarikko ja sotevaliokunnan Kiuru ottavat mittaa toisistaan

Julkaistu: 7.9.2018 11:12, Päivitetty 7.9.2018 11:13

Sotettaako?

Kuinka kuumana sotelaineet lyövät?

Se selviää tänään, kun peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk) ja eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sd) väittelevät keskenään Politiikan toimittajien -yhdistyksen tilaisuudessa.

ISTV näyttää HSTV:n välittämän tilaisuuden suorana lähetyksenä kello 11.15. Suora lähetys on päättynyt.

Ennen kesälomia sotetilanne oli todella kuuma. Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa asiat kärjistyivät siihen pisteeseen, että kolme valiokunnan keskustan kansanedustajaa ja kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala (sin) jättivät puhemiesneuvostolle harvinaisen kirjelmän valiokunnan puheenjohtajan Kiurun toiminnasta. Nelikko sanoi Kiurun jarruttavan sotekäsittelyä ja käyttävän valiokuntaa oppositiopolitiikan välineenä.

Eduskunta käsitteli tämän viikon tiistaina sotevaliokunnan tilannetta, ja pölyn kerrottiin laskeutuneen kesäloman aikana. Sotekysymys on tunnetusti räjähdysherkkä, ja hallitus on koko vaalikauden yrittänyt saada soteaan valmiiksi.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan pitäisi saada mietintönsä valmiiksi loppusyksyllä, jotta sosiaali- ja terveyspalveluiden ja maakuntahallinnon uudistus voitaisiin hyväksyä marraskuun loppuun mennessä ja maakuntavaalit voitaisiin pitää ensi toukokuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?